Sterrenwacht Sonnenborgh


15-11-2010

Maandag 8 november 2010 is in Sonnenborgh - museum & sterrenwacht, de Utrechtse Ster 2010 uitgereikt aan Cavadis B.V. biomarker discovery uit Utrecht.

Cavadis B.V. is een biomedisch bedrijf dat in samenwerking met het UMCU, zich toelegt op het ontdekken van nieuwe cardiovasculaire biomerkers en de ontwikkeling van prognostische testen om het risico op hart en herseninfarcten te voorspellen. De jury van de Utrechtse Ster 2010 verwacht dat Cavadis met hun kennis en kunde, wereldwijd een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten.

De winnaar Heico Breek van Cavadis B.V. ontving uit handen van Prof. dr. Roel Coutinho (RIVM) een prachtige ets gemaakt door kunstenaar Gerard van Rooy (1938-2006). De hoofdsponsor Rabobank Utrecht e.o. voegde hieraan nog een cheque toe ter waarde van ¤ 2.500,- .

Met deze prijs vestigt de Stichting Vrienden van Sonnenborgh de aandacht op uitdagende projecten waarbij wetenschappelijke kennis in de regio Utrecht de basis heeft gevormd voor succesvolle bedrijfsontwikkelingen. Zij kunnen een stimulans zijn voor studenten, wetenschappers en andere ondernemers. De Utrechtse Ster wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan het meest in het oog springende initiatief.

De Stichting Vrienden van Sonnenborgh organiseert de Utrechtse Ster met steun van Taskforce Innovatie Regio Utrecht, Universiteit Utrecht en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Voor meer informatie zie http://utrechtsester.sonnenborgh.nl/.