Ingezonden persbericht


Persbericht

15 november 2010

Muziek in het Museum een groot succes!

Afgelopen weekend zijn de Leidse musea massaal bezocht tijdens de vierde editie van Muziek in het Museum. Maar liefst 13.000 bezoekers wilden wel eens live muziek ervaren in een normaal zo stille omgeving als het museum. Dat is een verdubbeling van het aantal bezoekers in een normaal weekend in november. Een fantastisch resultaat!

Coverbands en jazzbands, grote koren, een orkest en muzikanten van BplusC hebben met veel enthousiasme opgetreden tijdens dit Leidse museumweekend. Locaties als het anatomisch theater en een Egyptische tempel boden de bezoekers een unieke muzikale en museale ervaring.

Meer dan 60 concerten door amateurmuzikanten uit Leiden en omgeving vonden plaats in de zeven Leidse musea: Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Museum Volkenkunde, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden en SieboldHuis.

Aan de vele dansende ouders en kinderen was duidelijk het succes van de combinatie te zien. Niet alleen nam men een kijkje bij de optredens, ook de tentoonstellingen werden goed bezocht. Met muziek op de achtergrond werden de museumzalen voorzien van een gezellige en bijzondere sfeer.

"Ik vind deze combinatie een erg leuk initiatief en het maakt voor mij de drempel lager het museum te bezoeken", vertelde een van de bezoekers. Dat is ook precies de opzet van dit Leidse museumweekend. Door het spelen van muziek in het museum ontstaat een nieuwe beleving van het museum en de collecties. Zeker voor herhaling vatbaar!