Ten Cate NV

TenCate versterkt positie op Aziatische geosyntheticsmarkten 15 november 2010

TenCate heeft een overeenkomst gesloten om de geosyntheticsactiviteiten over te nemen van Emas Kiara Industries Berhad, een beursgenoteerde onderneming gevestigd in Rawang, Maleisië. Deze transactie geeft TenCate Geosynthetics een beduidend grotere positie in de levering van oplossingen met geosynthetics voor Zuidoost-Aziatische markten. De aankoop zal naar verwachting begin 2011 worden afgerond.

Emas Kiara Industries is een belangrijke producent en leverancier van een breed scala aan geosynthetische producten en oplossingen, met een primaire focus op de Aziatische markten. Deze toevoeging van de productiemogelijkheden, werknemers en productmerken van Emas Kiara zal de positie en activiteiten van TenCate Geosynthetics aanzienlijk versterken in deze snel groeiende regio van de wereld. De combinatie met de bestaande productieactiviteiten van TenCate Geosynthetics in Maleisië en China, en de bestaande pan-Aziatische marktactiviteiten verschaffen TenCate de leidende marktpositie in deze regio. Via deze overname verdubbelt TenCate de omzet op het gebied van geosynthetics in deze regio.

Wally Moore, global group director van TenCate Geosynthetics: `Emas Kiara Industries heeft uitstekend werk verricht voor de ontwikkeling van hun geosynthetische activiteiten in Azië. We zijn verheugd onze inspanningen te kunnen combineren om verreikende mogelijkheden en oplossingen te bieden aan deze belangrijke markt. Deze versterking van onze marktpositie is integraal onderdeel van de Azië-strategie van TenCate'.

Er worden geen financiële details verstrekt ten aanzien van de transactie.

Naast de voortzetting van andere niet-geosynthetics gerelateerde activiteiten zal Emas Kiara Industries de bouw- en installatieactiviteiten continueren, met exclusieve productleveranties en -ondersteuning van TenCate Geosynthetics.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, maandag 15 november 2010