Ingezonden persbericht




Persbericht

Dordrecht, 15 november 2010

Off-the-road rolstoel voor Biesbosch

En cheque van ¤ 3.200 voor de aanschaaf van een off-the-road rolstoel werd vandaag overhandigd aan het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch. Hiermee wordt de Biesbosch weer een stukje toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking.

Actie van Dordtse autodealers

Het bedrag was het resultaat van een actie ter gelegenheid van de opening van een nieuw, duurzaam pand in Dordrecht waarin sinds september vijf autodealers zijn gehuisvest. Audi, Opel, Hyundai, Volvo en Toyota stelden van elke verkochte auto in de afgelopen maanden ¤ 50 bescchikbaar voor een groen goed doel. Burgemeester Brok van Dordrecht koos uit het lijstje goede doelen de off-the-road rolstoel voor de Biesbosch.

De Dordtse wethouder en tevens voorzitter van het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch Harry Wagemakers en directeur van het Schap Dick Verheijen namen samen de cheque in ontvangst uit handen van Chris Binnendijk en Leen de Koning, twee van de samenwerkende autodealers.

Volgend voorjaar te leen

Nu het bedrag bekend is, kan de rolstoel worden aangeschaft en wordt daarnaast gekeken welke aanpassingen nodig zijn om de rolstoel op onverharde paden te kunnen gebruiken. Zo zal het zonnepontje dat vanaf Biesboschcentrum Dordrecht naar het Griendmusempad vaart moeten worden aangepast om de rolstoel veilig aan en van boord te rijden, en zullen enkele bruggetjes in het gebied van opstaande veiligheidsranden moeten worden voorzien.

Biesboschcentrum Dordrecht, waar de rolstoel te leen zal zijn, wil het winterseizoen gebruiken om de aanpassingen door te voeren. Vanaf volgend voorjaar is de rolstoel te leen bij het Biesboschcentrum.