Ingezonden persbericht


Persbericht

PGGM wint internationale vakprijs voor verantwoord beleggen

Op de TBLI conferentie won PGGM de ESG Leaders Award als beste vermogensbeheerder op het gebied van ESG (Environmental, Social and Governance). Deze internationale vakprijs voor verantwoord beleggen wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de zogeheten TBLI-conferentie.

De transparantie over beleggingen en de sterke overtuiging dat verantwoord beleggen zowel een financieel als een maatschappelijk rendement opbrengt, werd door de jury hoog gewaardeerd. Ook sprak de jury met veel lof over de vooruitstrevendheid van PGGM bij het integreren van ESG in beleggingsbeslissingen en op het vlak van engagement op klimaatvraagstukken en mensenrechten.

Marcel Jeucken, Manager Responsible Investments PGGM: "Wij zijn erg blij met het winnen van deze prijs. PGGM kent de waarde van verantwoord beleggen en heeft een vooruitstrevende visie welke zij voor haar klanten realiseert. Daarnaast is het goed dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het belang van verantwoord beleggen en ESG-factoren binnen de financiële sector en de erkenning die wij daarvoor krijgen".

Tijdens de twaalfde editie van de TBLI conferentie in Londen, hebben TBLI Group en IPE (Investment and Pensions Europe) de winnaars uitgeroepen van de ESG Leaders Award 2010. De ESG Leader Award is een erkenning voor de activiteiten van institutionele beleggers op het gebied van verantwoord beleggen.

Over PGGM
PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel circa EUR 100 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers.

Zeist, 15 november 2010