Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Motorola introduceert de kleinste en lichtste handheld RFID-scanner in de markt

Dankzij lichte gewicht en ergonomische vormgeving speciaal geschikt voor de retail

Gouda, 15 november 2010 - Motorola (NYSE:MOT) introduceert de MC3190-Z: de kleinste en lichtste business class handheld RFID-scanner die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het nieuwe apparaat combineert uitzonderlijke scanprestaties met simpel gebruiksgemak in een ergonomische behuizing, wat het bijzonder geschikt maakt voor toepassing in retail.

Ondanks de robuuste uitvoering is de MC3190-Z ruim de helft lichter dan gangbare industriële RFID-handhelds. Dit maakt langdurig ononderbroken gebruik minder vermoeiend. De nieuwe scanner is gebaseerd op de veelgebruikte en met retail-awards gehonoreerde Motorola MC3190 mobiele computer. De handheld scanner, die RFID- en barcodetechnologie combineert, zal vanaf het eerste kwartaal 2011 in Europa verkrijgbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

Ergonomisch design, gericht op de specifieke niet-industriële gebruiker. Goed gebalanceerd, makkelijk te hanteren en uitermate geschikt voor langdurig ononderbroken gebruik.

Met 650 gram een lichtgewicht vergeleken met traditionele industriestandaard RFID-handhelds die 1,2 tot 1,5 kilo wegen.

Een nieuwe Motorola RFID-scanengine voor uitstekende prestaties met hoge datatransmissie en groot leesbereik.

Standaard voorzien van de Motorola RFID-localisatie-engine die gebruikers via gesproken en visuele aanwijzingen naar specifieke items leidt (bijvoorbeeld naar een 'rood paar schoenen, maat 9' in het magazijn).

Unieke richtingsvrije antenne die het aantal benodigde handbewegingen vermindert en afrekent met de vermeende ongebruiksvriendelijkheid van traditionele RFID-handhelds.

Maakt sneller en accurater tellen van de voorraad mogelijk, wat de benodigde tijd voor cycle counting met 75 tot 90 procent reduceert. Daardoor kan cycle counting vaker plaatsvinden.

Uit praktijkstudies blijkt dat toepassing van een lichtgewicht RFID-handheld in de retail leidt tot een voorraadnauwkeurigheid van 98 tot 99,9 procent en out of stock reduceert met 60 tot 80 procent.

De gecombineerde barcode- en RFID-technologie in één apparaat verlaagt de Total Cost of Ownership (TCO).

Voorzien van WLAN en Bluetooth.

"We zijn trots op onze introductie van de volgende generatie RFID-scanner die retailers en bedrijven enorme voordelen biedt", zegt Casper Zweers, Country Manager Nederland van Motorola. "Het kleine formaat, de functionaliteit en de ergonomie maken de MC3190-Z volgens onze klanten nu al een winnaar. Wij zijn er van overtuigd dat dit innovatieve apparaat bijdraagt aan het beeld dat RFID beschikbaar is voor álle bedrijven die technologie nodig hebben voor het beheer van hun voorraden. En dat het bijdraagt aan de verbetering van het proces en de accuratesse in het voorraadbeheer en asset management van zowel grote als kleinere bedrijven."

? einde bericht ?