Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Cinekid en Amnesty International werken samen

Cinekid en Amnesty International ontwikkelen samen een educatief programma voor de expositie The places we live in Amsterdam. In deze indrukwekkende expositie wordt de bezoeker in een multimedia-installatie meegenomen naar de wereld van de sloppenwijkbewoner. Voor groep 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost hebben Cinekid en Amnesty International een lespakket ontwikkeld dat ingaat op de leefsituatie van kinderen in ontwikkelingslanden.

The places we live is een multimedia-expositie van de bekende Magnumfotograaf Jonas Bendiksen en vindt van 9 oktober tot en met 10 december 2010 plaats in het Cultureel Educatief Centrum Zuidoost in Amsterdam. Van 2005 tot 2007 heeft fotograaf Jonas Bendiksen het leven van sloppenbewoners vastgelegd. In deze multimedia-installatie is de bezoeker te gast in de huizen van twintig trotse families in Nairobi, Carácas, Jakarta en Mumbai. Ondanks alle problemen ademen de sloppenwijken ook iets anders: hoop, ondernemingszin, humor en liefde. Bendiksen toont de kracht van mensen die wonen in de moeilijkste omstandigheden ter wereld. The Places We Live was eerder al te zien in Berlijn, Washington en Oslo.

Voor groep 7 en 8 van PO scholen in Amsterdam Zuidoost hebben Cinekid en Amnesty International een lespakket ontwikkeld dat ingaat op de leefsituatie van kinderen over de hele wereld, met name die van kinderen in ontwikkelingslanden. Het maakt kinderen bewust van de grote verschillen die er zijn. Door een workshop na afloop van het bezoek, waarin de kinderen hun eigen leefomgeving gaan fotograferen en verwerken in een fotoroman, bekijken de kinderen die omgeving met andere ogen.




Ingezonden persbericht