Gemeente Beverwijk


Tunnel weer open, start verdere aanleg Oostelijke Doorverbinding

Rotonde Broekpolder klaar

De nieuw aangelegde rotonde in de Broekpolder is klaar. Het is een zogenaamde turbo-rotonde. Op die dubbelstrooks-rotonde wordt het verkeer als vanzelf via rijstroken rondgeleid. Het gebruik van de rotonde is voor de weggebruiker misschien nog even wennen. De verhoogde banden tussen de rijstroken laten zien waar elke rijstrook heen gaat.

Komend vanaf de Parallelweg (Meubelboulevard) en de Laan der Nederlanden geven de markeringen in de voorsorteerstroken aan welke rijstrook op de rotonde gekozen kan worden. Vanaf de laan van Broekpolder geldt dat via de Laan van Archeologie de rechterrijstrook kan worden gekozen en voor het verkeer de Broekpolder uit de linker, binnenste rijstrook. Vanaf de Laan van Archeologie geldt dat voor verkeer de Broekpolder in via de Laan van Broekpolder (linksaf) de linker, binnenste rijstrook gekozen kan worden en voor het verkeer de Broekpolder uit de rechterrijstrook.

Verdere aanleg Oostelijke Doorverbinding
De rotonde is dus klaar en ook de tunnel onder het spoor is weer open. Nu wordt de weg vanaf de nieuwe rotonde richting Bazaar en snelweg ingericht. Dit wordt een doorgaande route met geluidsabsorberend asfalt. De weg bestaat uit twee door een middenberm van elkaar gescheiden rijbanen met vrijliggende fietspaden.

Tijdens de uitvoering is verkeer over die route de Broekpolder uit richting A22/A9 altijd mogelijk. Verkeer de Broekpolder in wordt in die periode omgeleid via de Viaductweg, Spoorsingel en uiteindelijk door de weer opengestelde onderdoorgang vanaf de Laan der Nederlanden/Spoorsingel naar de Broekpolder. Voor de kerst en het winterseizoen wordt de weg opengesteld voor verkeer in twee richtingen. De afwerking van de weg vindt plaats in 2011.

Beverwijk, 15 november 2010