Ingezonden persbericht


Den Haag,15 november 2010

Winkelman en Van Hessen sleept European Best Event Award 2010 in de wacht

Winkelman en Van Hessen heeft vandaag de European Best Event Award gewonnen met het World Congress on Information Technology 2010 (WCIT 2010). Ralph van Hessen nam vanmiddag de Award in het Spazio Eventiquattro in Milaan in ontvangst. Hij benadrukte de impact van het congres; nog niet eerder vond een congres met zoveel samenwerkingsverbanden en betekenisvolle uitkomsten plaats.

European Best Event Awards
De European Best Event Awards (EuBEA) zijn de belangrijkste internationale onderscheidingen voor evenementen in Europa. Het doel van de European Best Event Awards (EuBEA) is het valideren van evenementen als innovatieve communicatie, als integraal onderdeel van de mediamix en belangrijk onderdeel van de bedrijfsmarketingstrategie. In totaal zonden 119 organisaties, waaronder evenementen-, communicatie-, PR- en reclamebureaus, uitgevers, en openbare instanties, hun best case in. Winkelman en Van Hessen zond het World Congress on Information Technology 2010 als best practice in. Ralph van Hessen nam - als CEO van de congresorganisatie - vanmiddag de Award in de categorie 'Best Congress/Convention' in het Spazio Eventiquattro in Milaan in ontvangst.

Lessons learned
Bij het in ontvangst nemen van de Award, werden door de awardwinnaars de Europese referentiepunten en nieuwe trends geïdentificeerd. Tijdens de speech van Ralph van Hessen ging hij in op de 'lessons learned'. "If you can dream it, you can do it" liet hij de zaal weten. Hij gaf aan dat als je iets groots wilt bereiken, je groot moet denken maar de kleine dingen niet over het hoofd moet zien. "Wij hebben met elkaar georganiseerd dat partijen gingen samenwerken door het gebruik van verbindende elementen. Dat was moeilijk, maar lonend. De publiek-private samenwerking is met name aan het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en ICT~Office te danken. We hebben met WCIT 2010 het onmogelijke weten te bereiken."

Over WCIT 2010
Het World Congress on Information Technology 2010 vond van 25 tot en met 27 mei 2010 in Amsterdam plaats. Winkelman en Van Hessen was verantwoordelijk voor management en operationele uitvoering. De conferentie werd georganiseerd met de hosts ICT~Office, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Gemeente Amsterdam en support van de Europese Commissie. Het programma - met 280 sprekers - was samengesteld door de sponsors, hosts, Europese Commissie en de Nederlandse overheid. Meer dan 4.000 bestuurders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap kwamen bijeen. WCIT 2010 gaf de bezoekers uit meer dan 80 landen de kans om te netwerken en van gedachten te wisselen over prestigieuze ICT best practices. ICT werd als hulpmiddel bij het herstel van de economische crisis getoond. WCIT 2010 heeft geleid tot de "Declaration of Amsterdam", een inspiratiebron voor jaren. Amsterdam is één plek gestegen op de ranglijst van innovatieve steden. Ook zijn er veel samenwe rkingsverbanden tot stand gekomen. Het congres is sterk vermarkt door het gebruik van verschillende technieken en middelen, zoals tagging, sms-voting, Twitter en een matchmaking website. Duizenden nieuwsberichten verschenen in de media met meer dan 250.000 hits op Google, 70.000 hits op matchmakingsites, 10.000 tweets, e.d.


- Einde persbericht -