Politie Zeeland


---

2041-2010 Motorrijder aangereden, Goes
Een 19-jarige motorrijder uit Yerseke reed vanmiddag omstreeks 12.10 uur over de Patijnweg in Goes.

De jongeman werd op de kruising met de Schimmelpenninckstraat aangereden door een 44-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele die hem geen voorrang verleende.

De motorrijder kwam ten val en liep door de aanrijding een beenwond op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De motor is total loss verklaard en de auto beschadigde door het ongeluk. De agenten van de Zeeuwse politie hebben getuigen van het opngeval gehoord.

2042-2010 Winkeldieven aangehouden in Oostburg en Sluis
Omstreeks 12.45 uur vanmiddag werd door een winkelmedewerker van een speelgoedwinkel in Oostburg gezien dat een meisje knuffels wilde stelen.

Volgens eigen zeggen heeft de vrouw het meisje, toen zij naar buiten liep, gevraagd of zij in haar tas mocht kijken. Daarin trof de winkelmedewerkster twee knuffels met een gezamenlijke waarde van ongeveer E 15,-.

De knuffels had het meisje nog niet afgerekend en de politie werd gebeld. Agenten van de Zeeuwse politie hebben het meisje aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar zij een verklaring heeft afgelegd. Het meisje verklaarde echter dat de vrouw haar had bevraagd voordat zij buiten de winkel was gelopen. Zij ontkende dan ook dat zij de diefstal had gepleegd. Wèl verklaarde zij akkoord te gaan met een doorverwijzing naar HALT, mocht het zo ver komen...

De verdachte is 15 jaar oud en afkomstig uit Breskens.

Ook in Sluis werd vanmiddag een winkeldievegge betrapt.
In een parfumerie in de Kapellestraat werd een 66-jarige vrouw uit Brugge betrapt toen zijn een zogenaamd nagelpenseeltje probeerde weg te nemen.

De diefstal vond plaats omstreeks 14.00 uur. De vrouw had een paar boodschappen bij de kassa afgerekend, maar had dit penseeltje in een ander tasje gedaan. Helaas voor haar ging het alarm af.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.