Delta


---

DELTA verlaagt leveringsprijs elektriciteit

Middelburg, 15-11-2010

Per 1 januari 2011 verlaagt DELTA opnieuw de variabele leveringsprijs voor elektriciteit met 14 procent. De variabele gasprijs stijgt met 7 procent. Een Zeeuws gezin met een gemiddeld jaarverbruik* gaat EUR 42 minder voor elektriciteit betalen en EUR 40 meer voor gas. Deze prijswijziging betekent dat een Zeeuws gezin nagenoeg hetzelfde zal blijven betalen aan gas en elektriciteit bij een contract met variabele leveringsprijzen.

DELTA-klanten die drie jaar geleden kozen voor een contract met vaste leveringsprijzen en opnieuw met 3 jaar verlengen zijn financieel voordeliger uit: zij gaan EUR 86 minder betalen.

Voor klanten die kiezen voor een variabele prijs kan de rekensom nadeliger uitvallen bij een gasverbruik hoger dan 1.800 m³. Zij krijgen ieder half jaar te maken met een nieuwe energieprijzen. In 2008 stegen de leveringsprijzen tot recordhoogte, waarna ze in 2009 fors daalden. Inmiddels lijkt de energiemarkt weer aan te trekken en is dit terug te zien in een stijging van de leveringsprijs voor gas.

Een gemiddelde stijging of daling is moeilijk uit te drukken in één bedrag. Dat is niet alleen afhankelijk van een eerder afgesloten contract maar ook van de nieuwe keuze. Bij DELTA zijn verschillende leveringscontracten af te sluiten variërend van variabel tot drie jaar vaste prijs. Daarnaast bestaat er ook nog de Prijsdemper waarbij de klant de prijs gedeeltelijk vastzet.

Looptijd van een overeenkomst
Klanten die meer willen weten over de looptijd van hun overeenkomst, vragen hebben over de nieuwe energieprijzen in relatie tot hun verbruik, kunnen op onze website kijken vanaf dinsdag 16 november of contact opnemen met de Klantenservice op 0800 - 51 50 of per e-mail info@DELTA.nl.

DELTA N.V. is een zelfstandige fullserviceprovider op het gebied van (duurzame) energie en water, afvalverwerking, digitale diensten en infrastructuur.
Door deze diensten gecombineerd aan te bieden, speelt DELTA in op de behoefte aan comfort en gemak. Voor de particuliere klant betekent dit: één leverancier voor alles wat via een kabel of leiding het huis binnenkomt. Voor de zakelijke afnemer: een op maat gemaakt contract waarin DELTA een gewenste combinatie van diensten aanbiedt, tegen scherpe voorwaarden. De aandelen van DELTA zijn in handen van negentien Zeeuwse en Brabantse gemeentes en de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.


* Bij een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 kWh elektriciteit en 1.800 m³ gas.