Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 15 november 2010

Blind Night in BODY WORLDS & The Cycle of Life
Blinden en slechtzienden krijgen tijdens speciale avond de kans om aan plastinaten te voelen

Maandag 15 november 2010 organiseerde de anatomietentoonstelling BODY WORLDS in Rotterdam eenmalig een 'Blind Night'. Tijdens deze speciale openstelling van de expositie 'The Cycle of Life' mochten visueel beperkten bij uitzondering aan de tentoongestelde plastinaten, organen en spieren voelen. Zo konden zij een beeld krijgen van de binnenkant van het menselijk lichaam. De organisatie wil door het organiseren van deze Blind Night visueel beperkte mensen de kans geven om het lichaam door plastinatie beter te leren kennen en om de tentoonstelling van Dr. Gunther von Hagens te ervaren.

Na het ontvangst liepen de bezoekers onder leiding van een gids langs de verschillende geplastineerde, menselijke lichamen. Het voelen aan de gehele plastinaten en geprepareerde onderdelen zoals het hart en de hersenen, zorgde voor bewondering bij de bezoekers die het bezoek als "onvergetelijk" en "uniek" typeerden.

BODY WORLDS & The Cycle of Life gaat over de levensloop van verwekking tot dood. Bij 200 preparaten en plastinaten is te zien hoe een lichaam zich door de jaren heen ontwikkelt. Daarnaast is te zien wat de consequenties zijn van een (on-)gezonde levensstijl en verschillende ziektes. BODY WORLDS is de enige anatomie tentoonstelling ter wereld met een eigen donorenprogramma.

BODY WORLDS & The Cycle of Life is nog tot en met 23 januari 2011 te zien in LP II in Las Palmas, Rotterdam.

www.bodyworlds.nl


---

BODY WORLDS & The Cycle of Life is te zien t/m 23 januari 2011 in LPII in Rotterdam. LP II is gevestigd in Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR, Rotterdam.

Openingstijden: zondag t/m woensdag 9.00 - 19:30 uur, donderdag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur. Kaarten (E16,00/14,00/12,00) zijn online te bestellen via www.seetickets.nl of telefonisch via 0900-1353 (45 ct pm). Meer informatie: www.bodyworlds.nl

Noot voor de redactie,