Gemeente Noordwijkerhout


Noordwijkerhout start campagne `snel en voordelig woning isoleren'

energie campagne Op 13 oktober heeft Marcel Vissers het startschot gegeven voor de campagne `snel en voordelig uw huis isoleren' van het Energieservicepunt. Hij plaatste het campagnebord in het dorpscentrum. Met de campagne wil de gemeente haar inwoners informeren over de verschillende mogelijkheden om snel en voordelig een woning te isoleren.

Veel huisbezitters in de gemeente hebben hun woning voor een groot deel geïsoleerd. Door extra isolatiemaatregelen te nemen kan het wooncomfort nog meer verbeterd worden en nemen de energielasten af. Dit najaar ontvangen huisbezitters van geselecteerde wijken een brief van de gemeente waarin zij gewezen worden op de landelijke glassubsidie en het speciale actieaanbod van het Energieservicepunt. Energiesservicepunt is een samenwerking tussen Milieudienst West-Holland en diverse gemeenten uit de regio. Bij de selectie van de wijken heeft de gemeente rekening gehouden met het bouwjaar van de woning (jaren 80 of eerder). Huiseigenaren die een woning hebben met een later bouwjaar kunnen ook gebruik maken van de subsidie en het actieaanbod.

Subsidie en actieaanbod

Huisbezitters die vóór 1 januari 2011 hun woning van dubbelglas laten voorzien krijgen een financiële vergoeding van de overheid. De subsidie bedraagt 35 euro per m² geplaatst isolatieglas. In dezelfde periode geeft het Energieservicepunt een korting op vloer-, spouwmuur- en dakisolatie.

Informatie via energieservicepunt.nl

Bij het nemen van isolatiemaatregelen komt veel kijken. Het Energieservicepunt informeert huisbezitters over en biedt praktische hulp bij het uitvoeren van de isolatiemaatregelen. Via www.energieservicepunt.nl/isolatieactie kan een offerte aangevraagd worden.

Initiatief van Energie voor de toekomst

Het Energieservicepunt is een initiatief van Energie voor de toekomst (www.energievoordetoekomst.nl), de klimaatcampagne van de Milieudienst West-Holland en de gemeenten uit de regio Holland Rijnland. Het doel van deze campagne is CO2-uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen.