Gemeente Castricum

Ondernemersprijs Castricum

De gemeente Castricum gaat op 16 november ondernemersprijzen uitreiken. Inmiddels zijn Castricummers uitgenodigd om ondernemers uit de gemeente te nomineren voor de diverse prijzen. Dat kan tot 5 november.

Op 16 november 2010 vindt in Hotel Akersloot de feestelijke uitreiking plaats van de âOndernemersprijzen Castricum.â De prijzen zijn een soort Oscars voor de beste bedrijven in Akersloot, Bakkum, Castricum, De Woude en Limmen in de categorieën detailhandel, horeca, recreatie & toerisme en duurzaam ondernemen.

Â

Kwaliteitsimpuls Economie Castricum

De Ondernemersprijs Castricum is één van de projecten in de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum, werkplan 2010. De feestelijke uitreiking wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Dat gebeurt op dinsdag 16 november van 20.00-22.00uur in Hotel Akersloot. De uitreiking zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. Organisatoren zijn de gemeente en de Rabobank. Met het evenement willen zij goed ondernemerschap positief belichten, en de onderlinge contacten tussen ondernemers en de contacten tussen gemeente en ondernemers bevorderen.

Â

Vier categorieën

De ondernemersprijs wordt uitgereikt in de categorieën detailhandel, horeca, recreatie & toerisme en duurzaam ondernemen. Voor de categorie duurzaam ondernemen komen alle bedrijfstakken in aanmerking. Naast de eerder genoemde bedrijfstakken zijn dat ook land- en tuinbouw, MKB en zakelijke dienstverlening.

Voor iedere categorie is er een jury. Daarnaast is er een algemene jury, die toeziet op de uitvoering van het geheel. Inwoners van de gemeente kunnen ondernemers voordragen via communicatie@castricum.nl of schriftelijk, door middel van een brief aan Gemeente Castricum, Economische Zaken, Postbus 1301, 1900 BH Castricum.

Â

Rabo-legpenning

Naast de prijzen voor de diverse categorieën reikt de Rabobank de âRabo-legpenningâ uit aan de ondernemer die zich heeft onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De uitreiking van de ondernemersprijs in de categorie âduurzaam ondernemenâ vervangt de uitreiking van de prijs voor de meest duurzame bouwer. In maart 2010 werd deze prijs nog uitgereikt aan C.G. De Nijs Bouw B.V.