Gemeente de Waard


Koersbal Vijverhof

Start dinsdag 16 november om 14.30 uur

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op "jeu de boules". Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen, met ieder 4 ballen, tegen elkaar.

De bedoeling van het spel is, net als bij "jeu de boules " om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal een gezellig en verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft. Koersbal wordt al op diverse plaatsen in de Alblasserwaard gespeeld.

Met ingang van 16 november (om 14.30 uur) wordt het spel ook in de recreatieruimte van de Vijverhof in Nieuwpoort gespeeld. Wethouder Van der Vlist zal 16 november de koersbal feestelijk openen.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met mw. N. Ouwerkerk, tel. 0184-602507 of e-mail nel_nieuwpoort@hotmail.com.