Gemeente Ermelo


www.bemiddelpunt.nl

Dinsdagmiddag 16 november om 16.00 uur lanceert wethouder Esther Verhagen de nieuwe website www.bemiddelpunt.nl in de raadzaal van het gemeentehuis van Ermelo.

Wat doet Bemiddelpunt?
Bemiddelpunt brengt mensen samen om elkaar te helpen. Bijvoorbeeld bij klussen in en om het huis, het zorgen voor de kinderen, boodschappen doen voor een oudere vrouw of de hond uitlaten voor iemand die tijdelijk in het ziekenhuis ligt. Mensen kunnen zelf advertenties plaatsen of door advertenties heen bladeren. Het is een platform voor vrijwillige inzet waar burgers en organisaties gebruik van kunnen maken.

In Ermelo zijn al veel organisaties die zich met vrijwilligers inzetten voor een zorgzame samenleving. Denk maar aan de kerken, de NPV, Humanitas, de Zonnebloem, Pinel en de SWOE. Deze organisaties kunnen Bemiddelpunt gebruiken om te reageren op een hulpvraag of om aan te geven welke vrijwillige inzet zij kunnen geven.

Bemiddelpunt maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier iets te doen voor een ander zonder er voor langere tijd aan vast te zitten. Mensen kunnen daarnaast zelf bepalen welke hulp zij nodig hebben en zelf uit het aanbod kiezen. Bemiddelpunt is een website die in de hele regio Noord-Veluwe gebruikt gaat worden

Zorgmarkt
Bemiddelpunt wordt officieel geopend tijdens de Zorgmarkt Ermelo. Op dinsdagmiddag 16 november is in de hal van het gemeentehuis en De Dialoog een Zorgmarkt die in het teken staat van de Dag van de Mantelzorger. Diverse professionele- en vrijwilligersorganisaties geven informatie en advies op het gebied van (informele) zorg en ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig voor een ziek familielid of een gehandicapte vriend zorgen. De markt is van 14.00 - 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de Zorgmarkt kunt u contact opnemen met Stichting Pinel, telefoon: (0341) 56 02 68 of
vrijwilligers@stichtingpinel.nl. Voor meer informatie over Bemiddelpunt, kunt u contact opnemen met Biblionet ID: info@bemiddelpunt.nl.