Gemeente Bedum


Werkzaamheden aan leidingnet Waterbedrijf Groningen

09 november 2010
Waterbedrijf Groningen gaat ter hoogte van de Driebondsweg in Groningen een nieuw aangelegde transportleiding aansluiten op het bestaande leidingnet. Deze werkzaamheden duren van dinsdag 16 november 23.00 uur tot donderdag 18 november 13.00 uur.

Inwoners uit de gemeenten Winsum, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Slochteren, Hoogezand Sappemeer krijgen hierdoor eventueel minder druk op de leiding. De kans op minder druk is zeer minimaal, dit wees een proefsluiting eerder dit jaar uit. Toch is het altijd raadzaam om flessen water op voorraad te hebben.

Leveringszekerheid verstevigen
De nieuw aangelegde transportleiding is een zogeheten koppelleiding. Deze zorgt er straks voor dat onze locatie De Punt (stadsnet) en onze overige productielocaties (provincienet) probleemloos aan elkaar kunnen leveren indien gewenst. Een -eveneens in aanleg zijnde- boosterstation zorgt dan voor ofwel drukverhoging (stadsnet levert aan provincienet) of drukverlaging (provincienet levert aan stadsnet). We verwachten de nieuwe koppelleiding en boosterstation begin 2011 in gebruik te kunnen nemen.