Gemeente Rotterdam

informatieavond overvalpreventie voor winkeliers

09 november 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Op 16 november 2010 heeft de deelgemeente Hoogvliet in samenwerking met de politie en de winkeliersvereniging een bewonersavond over overvalpreventie georganiseerd.
afbeelding

De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat met het donker worden van de dagen de kans om slachtoffer te worden van een overval toeneemt.

De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat met het donker worden van de dagen de kans om slachtoffer te worden van een overval toeneemt. De cijfers laten zelfs zien dat er een verschuiving plaatsvindt van overvallen in het centrum van de grote stad naar de buitengebieden. Ondanks het feit, dat veel ondernemers al veel hebben geïnvesteerd in de beveiliging van hun winkel of bedrijf wil de politie de winkeliers aandacht vragen voor dit probleem.

Winkeliers krijgen op de informatieavond ook uitleg over wat zij kunnen verwachten aan hulp en inzet van de politie. Ook wordt verteld wat winkeliers zelf kunnen doen om een overval te voorkomen.

De avond duurt ongeveer twee uur en de presentatie wordt verzorgd door de coördinator overvallen van de politie Rotterdam Rijnmond.

Aanvullende informatie

Informatieavond overvalpreventie
Datum :16 november 2010 van 19.30 uur
Tijd :19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Plaats :Informatiecentrum Hoogvliet aan de Sprong 10, 3191 EV Hoogvliet (naast het politiebureau)