Balans werk en privé moet worden aangepast aan levensfase

10/11/2010 14:53

Talent & Result

Student Sociologie biedt uitkomsten onderzoek aan in de Eerste Kamer

Den Haag, woensdag 10 november 2010 Talent & Result is als dienstverlener reeds enkele jaren actief betrokken bij sociale innovatie binnen de Grafimedia- en uitgeefsector en heeft met Chiel Michel, student sociologie aan de Universiteit Utrecht, een onderzoek gedaan naar duurzaam inzetbaarheidbeleid: "Personeelsbeleid dat rekening tracht te houden met de specifieke wensen van iedere levensfase"

Uitkomsten van het onderzoek zijn ondermeer de noodzaak van de dialoog tussen werkgever en werknemer rond dit thema om de gedeelde verantwoordelijkheid te benadrukken en de bestaande regelingen beter aan te bieden. Ook de beperkingen van generieke maatregelen en de daarmee samenhangende noodzaak van maatwerkoplossingen komt ter sprake. Hieraan kan bijvoorbeeld worden vormgegeven door de werkgever mee te laten beslissen in zijn eigen maatregelen.

De resultaten zijn opgetekend in een rapport welke door drs. Hermans officieel in ontvangst zal worden genomen namens de Eerste Kamer der Staten- Generaal.

Dit zal gebeuren op dinsdag 16 november 2010 om 12.30 uur in het gebouw van de Eerste Kamer op het Binnenhof nr. 22 te Den Haag.

Het rapport biedt een verzameling van kennis en ervaringen welke als voorbeeld kan dienen voor veel branches in Nederland.

De Grafimedia- en Uitgeefsector loopt voorop als het gaat om de Duurzaam Inzetbaarheidbeleid. De Grafimedia- en Uitgeefsector investeert in loopbaandienstverlening en ontwikkeling om de inzetbaarheid van medewerkers te optimaliseren en is succesvol in het vergaren van subsidiegelden uit Brussel om dit financieel mogelijk te maken.

Naast praktische ondersteuning van medewerkers binnen de branche zijn de brancheorganisaties het NUV, KVGO, het bedrijfstakbureau (waarin o.a. ook de bonden NVJ, FNV Kiem en De Unie participeren) en verschillende Uitgeverijen actief met het ontwikkelen van beleid rond dit thema.





http://www.talentenresult.nl