Gemeente Meerssen


12-11-2010

Meedenken, meepraten en meedoen
Burgers praten mee over burgerparticipatie

Burgerparticipatie is een proces waarbij het gemeentebestuur burgers, organisaties en bedrijven laat meedenken bij te vormen plannen of beleid. Vanuit hun kennis en betrokkenheid (bijvoorbeeld bij de eigen leefomgeving) kunnen zij een constructieve bijdrage leveren aan gemeentelijke beleids- en planvorming. Het besef dat meedenken door burgers een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van gemeentelijk beleid vertaalt zich in de gemeente Meerssen al vele jaren in speciale bijeenkomsten en meedenkstructuren.

Versterking burgerparticipatie
De gemeenteraad heeft burgerparticipatie door vaststelling van de Kadernota Samenspraak formeel verankerd in het bestuurlijk en ambtelijk handelen van de gemeente Meerssen. Het gemeentebestuur hecht grote waarde aan verdere versterking van de burgerparticipatie. Een belangrijke aanleiding is de opheffing van de raadscommissies (afgelopen voorjaar). Bovendien streeft het gemeentebestuur - evenals de buurtnetwerken zelf - naar een uitgebreidere samenstelling van de buurtnetwerken (o.a. meer samenwerking met buurtverenigingen).

UITNODIGING

Dinsdag 16 november van 19.00-21.30 uur in gemeenschapshuis De Stip: MEEDENKBIJEENKOMST BURGERPARTICIPATIE

Een gemeentelijke werkgroep onder leiding van de wethouder burgerparticipatie heeft een aantal nieuwe participatievormen in kaart gebracht. Binnen het streven naar versterking van de burgerparticipatie past het uiteraard ook dat burgers en belangstellenden daarover kunnen meepraten. Voor dit doel zal voorafgaande aan de behandeling door de gemeenteraad een meedenkbijeenkomst plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst zal het nieuwe model onder voorzitterschap van wethouder Jacques Giesen aan de burgers worden gepresenteerd en kunnen wellicht nog interessante ideeën worden genoteerd. De uiteindelijke beleidsnota Nieuw Model Burgerparticipatie kan vanaf 24 november 2010 worden geraadpleegd op www.meerssen.nl. Op 16 december 2010 zal de beleidsnota tijdens een openbare raadsvergadering ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad.

De Meedenkbijeenkomst Burgerparticipatie vindt plaats op dinsdag 16 november 2010, aanvang 19.00 uur (tot 21.30 uur) in gemeenschapshuis De Stip, Past. Dom. Hexstraat 10 te Meerssen.

Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom! Buurtnetwerken en buurtverenigingen hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.

Met eventuele vragen kunt u terecht bij:

Bureau Communicatie
tel. 043-3661608 begin_of_the_skype_highlighting 043-3661608 end_of_the_skype_highlighting tel. 043-3661618 begin_of_the_skype_highlighting 043-3661618 end_of_the_skype_highlighting info@meerssen.nl
www.meerssen.nl