Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

12 november 2010

---

Feestelijke oplevering Leuke Buurt

12 november 2010
Dinsdag 16 november wordt het woonproject Leuke Buurt (Geuzenveld) feestelijk opgeleverd door stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing), woningcorporatie Ymere en ontwikkelaar Bloemfonteyn.

Leuke Buurt, gelegen tussen Sam van Houtenstraat en Albardagracht, is onderdeel van de omvangrijke stedelijke herstructurering De Geuzenbaan. Deze vernieuwing startte in de jaren negentig vorige eeuw toen het verhoogde wegtracé tussen Haarlemmerweg, Lambertus Zijlplein en de Burgemeester Röellstraat werd afgegraven. Hierdoor kwam een grote bouwlocatie beschikbaar waar nu ongeveer 1100 woningen zijn gebouwd.

Leuke Buurt bestaat uit 121 woningen, waarvan 63 sociale huurwoningen en 58 koopwoningen. Van de sociale huurwoningen zijn 28 woningen bestemd voor Molukse en Indische ouderen van Stichting IMOA.

Kunstmuur

Gelijk met de oplevering van Leuke Buurt wordt een kunstmuur opgeleverd tussen Leuke Buurt en de kerk aan de Aalbersestraat. De muur van kunstenaar Rob Birza is 53 meter lang, zigzaggend langs het voetpad met in de hoeken zitbanken.

meer

Leukebuurt.nl

---