Gemeente Best

Brandweer oefent in spoortunnel

15-11-2010

Op de dinsdagen 16, 23 en 30 november wordt er tussen 19.30 en 22.30 uur door de brandweer een oefening gehouden in en in de omgeving van de spoortunnel. De oefeningen hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de NS. Voor de reizigers betekent dit dat zij misschien op een ander perron moeten in- en uitstappen dan zij gewend zijn. Eén tunnelbuis wordt niet gebruikt. Het NS station en de omgeving zijn bereikbaar. Tijdens de oefenavonden zijn medewerkers van ProRail aanwezig om treinreizigers te begeleiden en de veiligheid van bezoekers te bewaken.

Waarom oefenen?
De brandweer wil zoveel mogelijk oefenen met treinincidenten. Naast Brandweer Best oefenen ook de andere korpsen uit de regio. Alle betrokken organisaties hebben afgesproken om iedere drie jaar samen een grote oefening te houden. Alle hulpdiensten willen immers goed voorbereid zijn op het moment dat er echt iets gebeurt. In de tussenliggende jaren vinden er elk jaar oefeningen plaats in de spoortunnel. Deze zijn echter minder omvangrijk. Dit jaar oefenen alleen brandweerkorpsen. De volgende grote oefening vindt plaats in 2012. Het thema voor deze oefening is `gevaarlijke stoffen' (goederenvervoer).

Wat gebeurt er?
Het brandweerkorps van Best oefent in de spoortunnel en een gedeelte van het perron. Andere korpsen oefenen op het spoor net buiten de tunnel, ter hoogte van de Spoorweglaan. Per oefenavond zullen circa 20 brandweervoertuigen en 100 brandweerlieden (inclusief warnemers en organisatie) actief zijn. U zult in de omgeving van het station en de spoortunnel ongetwijfeld voertuigen langs de weg zien staan, waardoor de straten soms moeilijker toegankelijk of begaanbaar zijn.
---