Gemeente Almelo

Aansluiting Ambachtstraat op H.R. Holstlaan vanaf dinsdag afgesloten

15 november 2010 - Vanaf dinsdag 16 november wordt de aansluiting van de Ambachtstraat op de Henriëtte Roland Holstlaan in afgesloten.

Ochtendspits op Henriëtte Roland Holstlaan

Verkeer dat komt vanaf de A35 kan nog wel rechtsaf naar de Ambachtstraat. De maatregel is nodig om de doorstroming te bevorderen en de veiligheid te waarborgen tijdens de werkzaamheden aan de Henriëtte Roland Holstlaan.

Werk loopt uit
De reconstructie van de Henriëtte Roland Holstlaan is in volle gang. Een deel van de lichtmasten en bomen is al aangebracht. De fase tussen afslag A35 en Kleine Bunder is bijna afgerond. Het werk loopt echter uit tot naar schatting zaterdag 4 december. Dat komt door startproblemen, het weer en problemen bij leverantie van materialen.

Doorstroming
De komende drie weken wordt met name staduitwaarts gewerkt. Voor de aannemer en het team groenuitvoering is het belangrijk dat er veilig kan worden gewerkt. Vanuit verkeersveiligheidsoogpunt is het daarom helaas noodzakelijk om prioriteit te geven aan de doorstroming op de Henriëtte Roland Holstlaan. Mede gezien de ervaringen die zijn opgedaan zijn bij de werkzaamheden stadinwaarts is het onvermijdelijk om aanvullende maatregelen te treffen. Dit betekent dat vanaf dinsdag 16 november de aansluiting van de Ambachtstraat op de Henriëtte Roland Holstlaan wordt afgesloten. Hierbij geldt een uitzondering voor het verkeer dat komt vanaf de A35 en rechtsaf naar de Ambachtstraat gaat. Deze beweging blijft wel mogelijk.

Veiligheid
Voor het verkeer dat vanaf de stad naar de Ambachtstraat of vanaf de Ambachtstraat naar de Henriëtte Roland Holstlaan wil rijden, wordt een omleiding ingesteld. De verkeersregelinstallatie wordt dinsdag uitgeschakeld zodat het verkeer op de Henriëte Roland Holstlaan beter kan doorstromen. Zo wordt de kans op blokkades van het kruispunt Henriëtte Roland Holstlaan - Weezebeeksingel - Nijreessingel geminimaliseerd. Deze maatregelen komen helaas de bereikbaarheid van het bedrijfsterrein Ambachtstraat en de woonwijk Nijrees niet ten goede. De maatregelen zijn echter genomen na overleg met de verkeersadviseur van de Regiopolitie Twente en zorgen er voor dat de verkeersveiligheid de komende weken is gewaarborgd.