Provincie Flevoland Winnaars van ondernemersprijzen in 2010 verzamelden zich op het provinciehuis.

Winnen ondernemersprijs is goed voor je bedrijf

Publicatiedatum: 16 november 2010

De Winnaarsociëteit Flevoland is dit jaar voor de vierde keer bijeen gekomen. Zo'n twintig winnaars van ondernemersprijzen in 2010 verzamelden zich op het provinciehuis, op uitnodiging van gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner. Zij spraken over de gevolgen van het winnen van een prijs voor hun bedrijf.

Alle aanwezigen waren van mening dat het winnen van een prijs goed is voor hun bedrijf. In de eerste plaats maakt het de medewerkers trots, ze krijgen erkenning voor hun inzet en het versterkt het
saamhorigheidsgevoel. De media-aandacht zorgt voor meer zichtbaarheid van het bedrijf wat leidt tot veel nieuwe contacten. Klanten kunnen het bedrijf makkelijker vinden. Het winnen van een prijs geeft vertrouwen bij opdrachtgevers.

Winnaars blijken innovatief te zijn

Aan de hand van een voorwerp vertelden de ondernemers over nieuwe ontwikkelingen in hun bedrijf. Zo liet de heer Ceelen van CSC Ceelen Sportconstrucies uit Zeewolde aan de hand van grasmatjes allerlei innovatiemogelijkheden zien. In Nederland liggen zo'n 1200 kunstgrasvelden en die gaan gemiddeld 10 jaar mee. Ceelen heeft allerlei innovaties doorgevoerd om de oude matten te hergebruiken. `Het zou natuurlijk fantastisch zijn als oude voetbalvelden straks kunnen worden hergebruikt in de tussenbermen langs de provinciale wegen. Dan heeft de provincie helemaal geen onderhoud meer,' zo liet Ceelen weten.

De heer De Roy van het Vermoeidheidscentrum uit Lelystad liet weten met nog twee nieuwe aandoeningsgerichte bedrijven te gaan starten. Een bedrijf zal zich richten op het tegengaan van verzuim en het andere bedrijf gaat zich specialiseren om obesitas patiënten op een heel nieuwe manier te gaan helpen. De aandoeningsgerichte aanpak wordt binnenkort overgenomen door een Academisch Ziekenhuis in Engeland.

De heer Pasterkamp van het Ekofish Group uit Urk liet vol trots zijn nieuwe MSC certificaat zien. Als eerste in Europa heeft het een dergelijk certificaat dat garant staat voor duurzame vis. Mede door de hoge brandstofkosten was het bedrijf genoodzaakt nieuwe wegen in te slaan. Dankzij innovatie in zowel de vangst als het product hebben zij een hele nieuwe markt weten aan te boren. Binnenkort komt er een reportage over hun opleidingsschip op Nederland 2. En zo had elk bedrijf zijn eigen verhaal.

Andries Greiner is trots op de Flevolandse winnaars: `Voor de Flevolandse economie zijn dergelijke excellerende ondernemingen van groot belang. Het sleutelwoord is en blijft innovatie, zo bleek ook deze Winnaarsociëteit Flevoland weer.'