Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht, 16-11-2010

Vrouw ernstig gewond

BILTHOVEN Een vrouw liep door een brand in de woning ernstige brandwonden op. Zij is met de ambulance overgebracht naar het UMC, maar in de loop van de avond overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam.

Op maandag 15 november omstreeks 17.50 uur werd gemeld, dat er brand was uitgebroken in een woning van een appartementencomplex aan de Julianalaan. Brandweer en politie gingen direct ter plaatse. Uit veiligheidsoverwegingen moesten de bewoners van ongeveer 10 omliggende woningen tijdelijk verlaten en werden opgevangen in een nabijgelegen restaurant. Nadat de brandweer de woning in kon, werd de ernstig gewonde 51-jarige vrouw in de woning aangetroffen.

De politie onderzoekt de omstandigheden van het ontstaan van de brand.

Auto vernield bij ruzie

MAARTENSDIJK - Bij een ruzie tussen twee groepen jongeren uit Utrecht, Bilthoven en Maarstensdijk, sneuvelden ook ruiten van een personenauto.

De toedracht van de schermutseling is nog niet duidelijk, maar ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De twee groepen, bekenden van elkaar, bestaande uit 5 en 8 personen, troffen elkaar maandag 15 november omstreeks 22.10 uur op een parkeerplaats gelegen aan de Dierenriem. Bij de schermutseling, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld, werd gebruik gemaakt van een honkbalknuppel en zouden messen zijn getoond. Er raakte niemand gewond. Later werd bij een onderzoek in de berm twee messen aangetroffen en inbeslaggenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.