Nyenrode benoemt Mijntje Lükerath tot hoogleraar Corporate Governance

16/11/2010 10:13

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 16 november 2010 - Nyenrode Business Universiteit heeft dr Mijntje Lückerath - Rovers benoemd tot hoogleraar Corporate Governance, in het bijzonder Board Practices. Met de benoeming breidt de universiteit haar multidisciplinaire benadering van dit vakgebied uit. Het anticipeert ook op nieuwe tendensen. Onderzoek naar Corporate Governance ontwikkelt zich momenteel namelijk van vormgeving richting effectiviteit. Lückerath geeft daar in haar werk richting aan. Haar leerstoel is ingebed bij de School of Accountancy en Controlling.

Experts als Mijntje Lückerath zien dat Corporate Governance - goed ondernemersbestuur en de verantwoording daarvan- inmiddels goed is doorgedrongen in het bedrijfsleven. Bestuurders en commissarissen weten dat zij moeten voldoen aan kernwaarden als integriteit, aansprakelijkheid, onafhankelijkheid, transparantie, evaluatie en kennisontwikkeling. Onderzoek naar de manier waarop zij dit doen, wanneer dat effectief is en de wijze waarop dit kan worden gemeten, is nu relevant. Lückerath: 'Nyenrode Business Universiteit heeft in Nederland een toonaangevende positie in het toepasbaar maken van effectief toezicht. Ik kijk er erg naar uit om met deze experts samen te werken.'

Mijntje Lückerath richt zich in haar werk vooral op de interactie tussen de raden van bestuur en de raden van commissarissen en hun communicatie met de belangrijkste stakeholders. Belangrijke thema's daarbij zijn onafhankelijkheid, transparantie en diversiteit. Lückerath speelt een belangrijke rol bij de maatschappelijke publicaties en -discussies daarover en zal deze bij Nyenrode verder uitbouwen.

Mijntje Lückerath studeerde financiële bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij werkte bij Rabobank International, ondermeer als vice-president Project Finance. Momenteel is zij universitair hoofddocent bij de Master Financieel recht van de Erasmus Universiteit. Daarnaast is zij de co-auteur van het jaarlijkse Nationaal Commissarissen Onderzoek en de jaarlijkse Female Board Index. Lückerath zal voor één dag in de week verbonden blijven aan de Erasmus Universiteit.





http://www.nyenrode.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (