Gemeente Bergen op Zoom


Woonservicegebieden: het convenant is ondertekend

Op 3 november hebben 23 organisaties op het gebied van welzijn, zorg en wonen en de wethouders Van Eekelen en Van der Wegen het convenant realisatie woonservicegebieden ondertekend.

Wat is een woonservicegebied?

In een woonservicegebied wordt een samenhangend pakket van welzijn, zorg en wonen aangeboden. Het zorgt er voor dat het in zo'n gebied voor iedereen- jong en oud, al dan niet met een zorgbehoefte- aangenaam leven is.

De gemeente Bergen op Zoom wil er voor zorgen dat in de woonservicegebieden voorzieningen, ondersteuning en zorg beschikbaar is voor alle inwoners van dit gebied, met name voor de kwetsbaren in een wijk."

Afhankelijk van het karakter van het gebied (aard van de wijk, stedelijk dan wel dorps), de bevolkingssamenstelling en de aanwezigheid van kwetsbare mensen kan de vormgeving van de ondersteunings- en zorgstructuur in de gebieden variëren.

Er wordt gestart met de volgende acties in zes woonservicegebieden: Borgvliet: het realiseren van een zorgcoördinatiepunt; Gageldonk West: planvorming en start van de uitvoering; Lepelstraat: start uitvoering projectenboek Lepelstraat; Halsteren Zuid (ontwikkeling Vogelenzang); bestaande uit start planvorming;
Halsteren Noord; bestaande uit start planvorming Tenslotte: starten met de planvorming in één nog nader te bepalen woonservicegebied.

Convenant: ondertekenaars kunnen aan de slag

Voor de totstandkoming van de woonservicegebieden is samenwerking nodig tussen diverse maatschappelijke partijen, zoals woningcorporaties, welzijnsaanbieders en zorgaanbieders. In de afgelopen maanden is samen met deze partners een convenant opgesteld, waarin is weergegeven op welke wijze de woonservicegebieden in Bergen op Zoom worden gerealiseerd.

De ondertekening van het convenant is een formele stap, en een weergave van de betrokkenheid van de deelnemende instanties met de samenleving in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat. Nu kunnen de organisaties met elkaar aan de slag gaan.