Landstede

Combinatie-inzet Windesheim- en Landstedestudent bij VV Berkum

VV Berkum is zich meer en meer aan het ontwikkelen tot een brede vereniging waar de maatschappelijke rol in de wijk wordt uitgewerkt. Speciaal hiervoor is de stichting TeamSupport opgericht die zich inzet op het terrein van sport en bewegen voor in principe alle doelgroepen in de wijk Berkum en directe omgeving. Inmiddels zijn, met ondersteuning van verschillende studenten, allerlei sportvoorzieningen in de wijk gerealiseerd.

Gert van Driel, voorzitter van de stichting, legt uit dat er binnen de activiteiten en projecten bewust wordt gewerkt met een combinatie van mbo-en hbo-studenten: De gedachte achter een beweegteam met een hbo-student van Windesheim en een mbo-student van Landstede is dat zij elkaar aan kunnen vullen. De Windesheimstudent is stagiair in de functie van leraar, de Landstedestudent is in opleiding voor leraarondersteuner. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de buitenschoolse activiteiten die gelieerd zijn aan de scholen in Berkum. Het hangt van de aard van de activiteiten af wie leidend is binnen de activiteit.

Sport op de basisscholen
Erik Bruins is vierdejaars student Sport & Bewegen en loopt als mboer stage bij TeamSupport. Erik geeft samen met zijn Windesheim-collega bewegingsonderwijs op de basisscholen in Berkum. Ook verzorgen zij sportieve pauzeactiviteiten en begeleiden zij schoolteams bij sportdagen. Een uitdagende job, uitstekend passend bij zijn opleiding waarbinnen hij het profiel Leraren Ondersteuner Bewegingsonderwijs en Sport (LOBOS) heeft gekozen.

Ontwikkelingen
Team Support heeft veel ruimte voor innovatieve ideeën om hun doelstellingen te behalen. Van Driel: We ontwikkelen, in samenwerking met de Ambelt een bewegingsprogramma voor kinderen met een autismestoornis. Hiermee willen we de sportdeelname vergroten van deze groep kinderen die door hun beperking niet op een gewone manier kunnen deelnemen aan teamsporten. Erik ondersteunt hierin ons bestuurslid en maakt een plan op welke manier we de scholen met kinderen met een beperking aan onze sportclub kunnen verbinden. Verder zal Erik tijdens de tweede helft van zijn stage betrokken zijn bij het verder uitbouwen van de sportieve invulling van de sportieve buitenschoolse opvang dat huist in de sportkantine van VV Berkum.