Politie Drenthe

Dinsdag 16 november 2010

Provincie Drenthe, 16-11-2010

Agressieve winkeldief

ASSEN Slechts met vereende krachten slaagden personeelsleden van een supermarkt aan de Nobellaan in Assen er maandagmiddag in om een agressieve winkeldief in bedwang te houden. De man gedroeg zich erg verdacht in de winkel. Hij stopte levensmiddelen in een tas en zette die weg toen hij in de gaten kreeg dat men hem volgde. Toen de bedrijfsleider hem vroeg mee te gaan naar de kantine en zich te legitimeren flipte de man kompleet. Er ontstond een worsteling waarbij de bedrijfsleider in een hand en arm werd gebeten. Vier man waren nodig om de agressieve man onder controle te krijgen. De gewaarschuwde politie hield heem aan en hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man, een 43-jarige veelpleger uit Assen, is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Uit beelden van een bewakingscamera in de winkel bleek dat de man de afgelopen dagen meerdere levensmiddelen uit de winkel heeft gestolen.

Inbraak

PESSE Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde ingebroken in ontmoetingscentrum De Wenning aan de Veldbrake in Pesse. Het hele gebouw is doorzocht en vermist wordt o.a. een laptop.

Automobilist verzet zich tegen aanhouding

HOOGEVEEN Een 33-jarige inwoner van Hoogeveen verzette zich maandagmiddag tegen de politie die hem aanhield voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Prins Hendrikstraat. Hij had gedronken. Ook bleek hij niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Toen de agenten hem aanhielden verzette hij zich. Ook schold hij de agenten uit voor kankerlijers. Met wat gepast geweld van de politie kon hij worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Daar kalmeerde hij en werkte mee aan de ademanalyse (uitslag 475 ugl). Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De beledigde agenten deden aangifte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed van alcohol, belediging en verzet tegen de politie.

Licht gewonde bij kop-staart aanrijding

ASSEN Bij een kop-staart aanrijding op de A-28 ter hoogte van het tankstation Peelo raakte maandagmiddag een 50-jarige automobiliste uit Zeijen licht gewond. De vrouw had te laat in de gaten dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Delfzijl afremde omdat het verkeer voor hem tot stilstand kwam. Zij botste achter op de voor haar rijdende auto. Daarbij raakte ze licht gewond en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Na onderzoek mocht ze naar huis. Het verkeer stopte voor een ander eenzijdig ongeval waarbij een automobilist de vangrail had geraakt en dwars op de weg tot stilstand kwam. Hierbij raakte niemand gewond.

Met alcohol op achter het stuur

EMMEN Op de Allee in Emmen hield de politie maandagavond een 49-jarige vrouw uit die plaats aan. De vrouw was kort daarvoor in haar auto naar deze straat gereden. Ze had gedronken (520 ugl). Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is ze later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Illegaal vuurwerk

MEPPEL De politie bekeurde maandagavond een 16-jarige jongen uit Meppel voor het afsteken en in ebzit hebben van (illegaal) vuurwerk. De jongen stak in het Ringpark vuurwerk af en had de pech dat een politiepatrouille dat hoorde en zag. De jongen had nog een hoeveelheid strijkers en ander vuurwerk in zijn zakken. Dat is hij kwijt. Daarvoor rug kreeg hij een proces-verbaal van de politie.

Drie gewonden bij verkeersongeval

KOEKANGE Op de Oosterbroeken in Koekange raakten maandagavond drie jeugdige personen gewond. Drie andere jongeren die ook in de autos zaten bleven ongedeerd. De jongeren vormen een vriendengroep en waren op weg naar Koekange. De voorste auto, bestuurd door een 18-jarige jongen uit Ruinerwold, stopte op een bepaald moment om een andere vriend die hem op een scooter tegemoet kwam rijden te vertellen waar ze naar toe gingen. In deze auto zaten twee passagiers. De bestuurder van de tweede auto, een 18-jarige jongen uit Koekange, met daarin ook twee passagiers, had dit te laat in de gaten. Hij botste in volle vaart achter op de stilstaande auto die hierdoor ongeveer 20 meter vooruit schoot. In de voorste auto raakte één van de passagiers, een 18-jarige jongen uit Koekange, gewond. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. In de tweede auto raakten de bestuurder en een passagier, een 17-jarige meisje uit Ruinerwold, gewond. Beiden konden zelf uit de beschadigde auto stappen maar hadden toch klachten en zijn daarom voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Trailer met boot gestolen

HOLSLOOT Het afgelopen weekeinde is op de Eldijk in Holsloot een trailer met daarop een boot gestolen. De trailer stond achter het huis van de eigenaar en was met een slot beveiligd. Dit slot werd geforceerd.

Inbraak kledingwinkel

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een modezaak aan de Weierspoort in Assen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de winkel zijn meerdere (leren) jacks en overhemden gestolen.