Politie Groningen

Dinsdag 16 november 2011

Provincie Groningen, 16-11-2010

Gerestaureerde sportauto total loss

EEMSHAVEN Een 21-jarige eigenaar van een pas gerestaureerde sportauto zal zich de rit van maandagmiddag nog lang heugen. De Groninger verloor op de Eemshornweg in Eemshaven de macht over het stuur en kwam enkele meters verderop in een sloot tot stilstand. De auto raakte daarbij dusdanig beschadigd dat deze als total loss kan worden beschouwd. De bestuurder kwam er zelf met een nat pak vanaf.

Beschonken bestuurder rijdt tegen auto

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op het Damsterdiep een 35-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was op het Damsterdiep met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden en liep daarna weg. Agenten troffen de verdachte in de omgeving aan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in een woning in de Groningse wijk de Hoogte een 60-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden. De man had ruzie gekregen met een 46-jarige bekende en sloeg haar meerdere keren in het gezicht. De vrouw was het huis uit gevlucht en belde in de Bedumerweg de politie. Die kon de verdachte in de woning aanhouden. De Zuid-Hollander is ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte.

Onderzoek naar gevaarlijk rijgedrag

VEENDAM De politie doet onderzoek naar een incident dat zaterdagmiddag rond 13.30 uur plaatsvond in het centrum van Veendam. Op het Kerkplein zou rond dat tijdstip bijna een overstekend meisje zijn aangereden door een automobilist in een gele auto. Na een woordenwisseling tussen de bestuurder en de vader van het meisje, zou de automobilist met gierende banden zijn weggereden. Daarbij werd bijna een persoon aangereden. De politie heeft inmiddels gesproken met de betrokkenen, maar wil graag in contact komen met getuigen die het voorval hebben gezien. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Veendam via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vroege alcomobilist aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft maandagmorgen omstreeks 07:45 uur een 49-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden in de Julianastraat in Stadskanaal. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,8. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. De politie voert vaker alcoholcontroles in de ochtend uit onder het motto afbraak alcohol kost tijd. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Een 60-jarige man uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de kruising van het Damsterdiep met de Oostersluisweg werd de fietser door een 62-jarige automobilist uit Groningen geschampt. De automobilist verklaarde dat zijn zicht werd belemmerd door de laagstaande zon. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Nep collectante beroofd vrouw in woning

GRONINGEN Een nog onbekende vrouw heeft afgelopen vrijdagmorgen een 74-jarige vrouw uit Groningen beroofd. De bejaarde vrouw opende de voordeur van haar woning, nadat bij haar woning aan de Zaagmuldersweg was aangebeld. Een vrouw deed zich voor als collectante en vroeg geld voor de kankerstichting. Nadat zij de vrouw had binnengelaten zag deze kans om de portemonnee van de gedupeerde te stelen. De nep collectante heeft een blanke huidskleur, ongeveer 1.65 meter lang en gekleed in een donkere jas met een bruin/rode lange broek. Het slachtoffer spreekt over een nette verschijning. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat niemand (die met een smoes aan de deur staat) de woning binnen. Wanneer u het niet vertrouwd, vraag dan altijd naar een legitimatiebewijs. Verder wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige en/of slachtoffer zijn geworden van bovengenoemde praktijken. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Automobilist gewond bij frontale botsing

VEENDAM Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N33 ter hoogte van Veendam is maandagochtend een 29-jarige man uit Coevorden gewond geraakt. De Drent raakte door onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht. Een 33-jarige man uit Hoogeveen, die in tegengestelde richting in een vrachtauto reed, probeerde nog uit te wijken door zijn voertuig de berm in te sturen. De Coevorder botste desondanks frontaal tegen de linkervoorkant van de vrachtauto. Door de aanrijding belandde de vrachtwagen in de naastgelegen sloot. De chauffeur wist op eigen kracht ongedeerd uit de cabine van de vrachtauto te klimmen. De automobilist raakte door de klap gewond. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf. De vrachtauto kon pas na middernacht uit de sloot worden getakeld. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 15 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Delfzijl, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 900, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2276, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Boerakker, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zevenhuizen, Hoofddiep: aantal geregistreerde voertuigen: 721, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1282, aantal overtredingen: 153, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Spijk, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 709, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ter Apel, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1134, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Appingedam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2471, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.