Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 16-11-2010

Partij illegaal vuurwerk

BREUKELEN Bij een controle werd op maandagochtend 15 november een container met illegaal vuurwerk aangetroffen.

Rond 11.30 uur kreeg de politie het verzoek naar een bedrijf aan de Keulschevaart te komen. Daar hadden twee inspecteurs van de Milieudienst Noord-West Utrecht bij een reguliere bedrijfscontrole een zeecontainer met daarin vuurwerk aangetroffen. Agenten van de Politie Milieudienst gingen ter plaatse. In de container stond een grote hoeveelheid dozen met in totaal 1500 kg illegaal vuurwerk, dat bestond uit 2600 lawinepijlen, 1040 nitraatbommen en 86 Chinese rollen. Alles werd in beslag genomen.

Op het terrein hielden de agenten een verdachte, een 27-jarige man uit Kockengen, aan. Hij bekende de eigenaar van het vuurwerk te zijn. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het vuurwerk zal worden vernietigd.

Man door dak gezakt

MAARSSEN Een man raakte op maandagmiddag 15 november gewond toen hij door het dak van een bedrijf zakte.

Rond 13.30 uur was een 27-jarige man uit Richtenberg (Dld) met een collega op het dak van een bedrijf aan de Westkanaaldijk aan het werk. Daarbij zakte hij door het dak en viel ongeveer 5 tot 6 meter naar beneden. Daar het letsel zich ernstig aan liet zien, kwam buiten een ambulance ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht, waar hij is opgenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt

MIJDRECHT Een bromfietser reed op maandag 15 november veel te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 16.45 uur zagen agenten een bromfietser met hoge snelheid over de Bovendijk rijden. Zij gingen erachteraan en klokten hem op het fietspad op de Westerlandweg over een meetafstand van bijna 800 meter op 85 km/u, terwijl de maximumsnelheid voor een bromfietser 45 km/u is. Tevens zagen zij dat de kentekenplaat geheel onleesbaar was, doordat die horizontaal in plaats van verticaal boven het achterwiel was gemonteerd.

De agenten gaven de bromfietser, een 17-jarige jongen uit Nieuwveen, een stopteken. Hij kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een bekeuring van 60 euro voor de onleesbare kentekenplaat.

Fietsster gewond

MIJDRECHT Een fietsster raakte op maandagmiddag 15 november gewond bij een ongeval.

Rond 17.15 uur fietste een 44-jarige vrouw uit Wilnis over het Driehuisplein. Door nog onbekende oorzaak kwam zij daar ten val. Zij liep een hoofdwond op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De verwonding moest worden gehecht en zij werd naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.