Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 16-11-2010

Getuigenoproep; beroving

UTRECHT Maandagavond werd een vrouw beroofd op de Overste den Oudenlaan.

Rond 22.45 uur fietste een 41-jarige vrouw uit Utrecht vanaf de van Zeistweg in de richting van het Anne Frankplein. Ter hoogte van de Kazerne werd zij tegengehouden door een drietal mannen, die haar onder bedreiging van een wapen beroofden van haar sporttas. De politie ging op zoek naar de daders en kon uiteindelijk een 20-jarige man uit Utrecht aanhouden, de politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.

Met informatie kunt u bellen met 0900 88 44 politie district Utrecht stad, of anoniem via 0800 7000.

Gevaarlijke verkeerssituaties door hoekparkeerders

VLEUTEN- DE MEERN De politie gaat in de wijk Veldhuizen binnenkort automobilisten bekeuren die hun auto gevaarlijk op hoeken van straten parkeren, al dan niet op de stoep.

Voertuigen die op de hoek geparkeerd staan, zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld doordat de voertuigen het zicht voor andere weggebruikers blokkeren. Bewoners hebben regelmatig bij de politie geklaagd over deze gevaarlijke situaties en ook de wijkagent zelf heeft regelmatig gevaarlijke situaties geconstateerd.

De afgelopen weken heeft de wijkagent eigenaren van voertuigen die gevaarlijk op een hoek parkeerden, via een brief laten weten dat zij voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen en dat als zij opnieuw betrapt worden, een bekeuring krijgen.

De politie waarschuwt ook andere automobilisten hun voertuig niet op een hoek te plaatsen en een bekeuring van 60 euro te riskeren.

Getuigenoproep; aanrijding

UTRECHT Dinsdagochtend kwam een personenauto in aanrijding met een dieplader.

Rond 5.30 uur reed een onbekend persoon met zijn personenauto van de Joseph Haydenlaan het 24 Oktoberplein op. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de op dat passerende 27-jarige man uit Roelofarendsveen die met zijn dieplader op de kruising reed. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de onbekende bestuurder tegen de dieplader raakte. De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor en de politie is op zoek naar getuigen.

Met informatie kunt u contact opnemen via 0900 88 44 politie district Utrecht stad, of anoniem via 0800 7000.

Verlichtingscontrole

UTRECHT Maandagavond hield de politie verschillende verlichtingscontroles. Tussen 19.00 en 21.30 uur hielden agenten op onder andere de Maliebaan en het Wilhelminapark fietsverlichtings controles. Tijdens de controles werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting.

Vrouw gewond bij aanrijding

UTRECHT Maandagmiddag werd een vrouw aangereden door een bestelbus.

Rond 12.00 uur reed een 26-jarige vrouw over de W.A. Vultostraat en wilde afslaan de Aquamarijnlaan in. Bij het afslaan zag zij een 17-jarig meisje uit Utrecht, die op dat moment met haar bromfiets over dezelfde straat reed, over het hoofd. Het 17-jarige meisje kwam bij de aanrijding ten val en is voor controle naar het Diakonessenhuis gebracht.

Rijden onder invloed

UTRECHT Maandagavond werd een man staande gehouden met een flinke slok teveel op.

Rond 18.50 uur zagen agenten een voertuig zonder verlichting rijden over de Paranadreef. Toen zij het voertuig staande hielden bleek de bestuurder, een 30-jarige man uit Utrecht een flinke slok op te hebben. Op het bureau blies hij 900 ug/l, hij heeft een proces verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.