Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Twee verdachten van skimmen aangehouden

Leiderdorp, 16-11-2010 o Politie Hollands Midden heeft op maandag 15 november rond 14.30 uur twee Roemenen van 20 en 24 jaar oud aangehouden op verdenking van skimmen.

De politie kreeg die middag rond 14.15 uur een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een chipknipautomaat aan de Engelendaal. De melder zag dat de mannen met een soort breekijzer bij de automaat stonden. De verdachten zouden zijn weggerend richting de Heinsiuslaan.

De politie zocht in de omgeving naar de verdachten en zag op de Hendrik Andriessenstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. Zij achtervolgde hem om hem te controleren. Op een gegeven moment stapte één agent uit de politieauto en de ander reed verder. De agent te voet zag de twee mannen in een steeg aan de achterzijde van de Alphons Diepenbrocksingel. Toen de twee de agent zagen, renden zij weg. Er ontstond een achtervolging. Bij de Willem van Otterloostraat kreeg de agent in de auto de twee mannen ook in het vizier. Hij stapte uit en rende achter de 20-jarige verdachte aan. Hij probeerde zich in struikgewas te verstoppen, maar werd gezien en aangehouden.

De politie zocht verder naar de andere verdachte die zich verstopt bleek te hebben achter een vuilcontainer die in een tuin aan de Maarten t Hartstraat stond. De man probeerde weg te komen en klom over schuttingen, rende door verschillende tuinen en uiteindelijk klom hij op een dak van een woning aan de Hella Haassestraat. De politie sommeerde dat hij van het dak af moest komen. Toen hij hier uiteindelijk aan voldeed, leek hij alsnog weg te willen rennen. Hij is toen met gepast geweld aangehouden.

De politie heeft onderzoek gedaan bij de chipknipautomaat waar een getuige de twee mannen had gezien. De twee mannen zijn ingesloten en de politie zet haar onderzoek voort.