Agentschap NL


Nick Clegg opent Global Entrepreneurship Week: Meet the Dragons

Op maandag 15 november om 15.30 uur opent de vicepremier van Groot-Brittannië Nick Clegg de Global Entrepreneurship Week Nederland op Rotterdam The Hague Airport. De Global Entrepreneurship Week is een week met meer dan 150 activiteiten die wereldwijd in meer dan 100 landen plaatsvindt om ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren. Clegg is in ons land om de van oudsher sterke economische banden tussen Groot-Brittannië en Nederland een nieuwe impuls te geven.

De Global Entrepreneurship Week opent dit jaar met `Meet the Dragons', dat plaatsvindt op het Kennisfestival in Rotterdam The Hague Airport. Hierbij pitchen vier startende ondernemers voor een investering van EUR 100.000 tot EUR 1.000.000. In een twee minuten durende pitch proberen de starters `Dragons' Henk Keilman, Arjen de Koning, Willem Sijthoff en Rachel Elnaugh te overtuigen van hun idee. De vier finalisten zijn: Aesthetic Interactions, Aquaculture Benin City, City Hub Hotels en Tinypay.me. Nick Clegg, vicepremier van Groot-Brittannië, zal het officiële startsein geven voor Meet the Dragons.

De organisatie van de Global Entrepreneurship Week is dit jaar in handen van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE): expertisecentrum voor ondernemerschap van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft. HOPE is één van de zes centres of entrepreneurship die in 2007 subsidie ontvingen vanuit het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Deze centres voeren een driejarig traject uit om ondernemerschap binnen het onderwijs te stimuleren. Agentschap NL voert het Actieprogramma uit en is betrokken bij de landelijke coördinatie van deze week. Agentschap NL doet dit namens het ministerie van Econmische Zaken, Landbouw en Innovatie, dat de Global Entrepreneurship Week ondersteund.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelding op www.gewnederland.nl.

Bron: NL Innovatie