Gemeente Cranendonck


Cranendonck borstvoedingsvriendelijke gemeente

De gemeente Cranendonck is door het Voedingscentrum onderscheiden als borstvoedingsvriendelijke gemeente. Dit gebeurde in het kader van de campagne `Voeden kan hier' van het Voedingscentrum.

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week in 2009 heeft de GGD Brabant-Zuidoost alle gemeenten opdracht gegeven om het voor moeders makkelijker te maken om borstvoeding te geven. Dat konden ze doen door het beeldmerk `Voeden kan hier' breed te verspreiden. Naast de twee borstvoedingsvriendelijke gemeenten van 2009, Wijchen en Ede, voldoet nu ook Cranendonck aan de criteria en mag onze gemeente de titel `borstvoedingsvriendelijk' dragen! Ook Bladel, Eersel en Someren hebben de titel gekregen..
Als blijk van waardering ontving de gemeente een officiële plaquette én een bijzondere tentoonstelling over borstvoeding. De expositie is gebaseerd op een selectie uit de foto's die door kunstfotograaf Olaf Posselt zijn gemaakt van mooie borstvoedingsmomenten. Zowel de foto expositie, als de plaquette zijn aangeboden aan ZuidZorg, omdat het zo onder de aandacht van zwangere vrouwen en jonge moeders komt.