Minder management, meer vrijheid: utopie of onvermijdelijk?

16/11/2010 11:08

Yolk

Het nieuwe werken, van visie naar praktijk

Haarlem, 15 november 2010. Het Nieuwe Werken is hot. Henny van Egmond, oud-journalist en initiator van Rabo Unplugged, het nieuwe werken bij Rabobank, schreef er een boek over. Sinds maart 2009 is Van Egmond partner van Yolk (www.Yolk.nl) en heeft hij tal van organisaties geholpen met de succesvolle invoering van Het Nieuwe Werken. Het boek is de weerslag van zijn ervaringen en verzamelde praktijkcases. Het boek 'Het Nieuwe Werken, van visie naar praktijk', is daarmee een praktische gids voor iedereen die erover denkt met het nieuwe werken te beginnen.

Het nieuwe werken is onvermijdelijk. Bedrijven die op de oude managementvoet doorgaan creëren hun eigen probleem. De arbeidsmarkt verandert, een vergrijzende samenleving en minder mensen die het werk gaan doen. De werknemers van de toekomst, de jongeren van nu, zijn gewend op een heel andere manier om te gaan met contacten en communicatie. Het wordt zoeken naar nieuwe manieren van organiseren waarbij organisaties meegroeien met de manier waarop de werknemers van morgen invulling geven aan werk, zingeving zoeken en ervaren. Van Egmond, zelf verantwoordelijk voor de succesvolle invoering van Het Nieuwe Werken bij Rabobank, geeft in zijn boek aan de hand van theorie en praktijk aan waar kansen liggen en welke valkuilen organisaties kunnen vermijden.

Het boek bevat handige en concrete handvatten voor organisaties die zich oriënteren op de toekomst. Van Egmond is ervan overtuigd dat het nuttig en noodzakelijk is op een andere, moderne manier te gaan werken. Het Nieuwe Werken lost meer op dan alleen de files en het is meer dan alleen een flexplek. Het gaat over verantwoordelijkheden krijgen en nemen, balans vinden tussen werk en privé, anticiperen op vergrijzing en anticiperen op een krimpende beroepsbevolking. 'Het Nieuwe Werken, van visie naar praktijk' is een uitgave van Kluwer (ISBN 978 90 13 08042 1). Verkrijgbaar via de (virtuele) boekhandel.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.yolk.nl