CNV Vakmensen


Kaderdag regio oost: `Wat bezielt ons?'

16 november 2010
Op 12 november vond de kaderdag plaats van regiokantoor Apeldoorn in een kerk in Renkum. Het thema van de bijeenkomst was: wat bezielt ons?

Jaap Gunnink, districtshoofd in Apeldoorn, opende de dag en liet een indrukwekkend filmpje zien over het thema bezieling, waarin diverse momenten van bezieling, ontroering en bezetenheid voorbijkwamen. Predikant Betsy Nobel hield een korte inleiding over het thema `Mens waar ben je?'. Daarna volgde Jan Jacob van Dijk, hoogleraar christelijk-sociaal denken en lijsttrekker van CDA Gelderland, met een toespraak over vertrouwen en solidariteit. CNV-voorzitter Jaap Smit was ook aanwezig en hield een betoog over de toekomstige uitdagingen van het CNV.

Forumdiscussie
Tijdens een forumdiscussie, onder leiding van dagvoorzitter Willem Kruithof, kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Het CNV zal het verschil moeten maken op basis van de inhoud. Daarmee kunnen we ook nieuwe leden aantrekken.
* Het CNV moeten vanuit haar uitgangspunten ook nieuwe vormen van solidariteit gaan ontwikkelen.

* Het CNV moet meer aandacht besteden aan jongeren en ervoor zorgen dat zij zich ook bij het CNV aansluiten.

* De naam `CNV Vakmensen' geeft aan dat bij ons het `vak' en de `mensen' centraal staan. We moeten ons inzetten en meer zichtbaar moeten zijn om dit ook waar te maken.

Arbeidsvoorwaarden 2011
Na de lunch volgde een inleiding van Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen, over de gevolgen van het kabinetsbeleid en de arbeidvoorwaarden voor 2011. De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje en hapje. Willem Kruithof: "Degenen die geweest zijn, hebben een inspirerende dag gehad. En de kaderleden die er niet waren, hebben echt iets gemist!"