Gemeente Lingewaard


Homeparty met voorlichting thuis over alcohol en drugs

Vanuit het regionale project Jongeren, alcohol + drugs vindt in de deelnemende gemeenten een kleinschalige campagne plaats om meer bekendheid te geven aan het middel homeparty. Via het jongerenwerk, een aantal sleutelfiguren in de gemeenten en de gemeentelijke communicatiemiddelen wordt informatie verspreid over homeparties en worden ouders gestimuleerd om mee te doen aan een homeparty.

Een homeparty is net een tupperwareparty, maar dan anders. Een homeparty is voorlichting aan huis over alcohol, drugs en pubers. Een kleine groep ouders deelt in de huiskamer van een gastouder ervaringen over hun kinderen. Samen met een deskundige preventiewerker van Iriszorg praten ze over hoe je het beste om kunt gaan met alcohol en drugs bij minderjarigen. Het is bedoeld voor ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Het is interessant voor ouders van kinderen die (nog) geen alcohol of drugs (lijken te) gebruiken én voor ouders van kinderen die wèl alcohol of drugs gebruiken. Deelname aan een homeparty is gratis en het duurt ongeveer twee uur.

Bij een homeparty nodigt een gastouder thuis familie, buren, collegas, vrienden of kennissen uit die ook kinderen in de puberleeftijd hebben en die meer willen weten over alcohol, drugs en opvoeding. In de huiskamer is het voor ouders vaak makkelijker te praten over allerlei zaken die ze tegenkomen op het gebied van alcohol en drugs. Een homeparty duurt ongeveer twee uur.

(Geplaatst: 16 november 2010)