Gemeente Maasgouw


Schakels in Maasgouw gezocht: MOPt u mee?

MOP

Wij zoeken geschikte schakels voor het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) van maandag 16 tot en met vrijdag 27 mei 2011.

Bent u trots op uw organisatie, uw bedrijf of uw activiteiten? Vindt u het leuk om een groep basisschoolleerlingen een rondleiding te bieden of samen met de kinderen in de praktijk aan de slag gaan? En kunt u uitleggen hoe u in uw werkzaamheden rekening houdt met natuur, milieu en duurzaamheid?

Het MOP in Limburg is een tweejaarlijks milieu-educatief project voor het basisonderwijs. Tijdens het MOP gaan leerlingen op bezoek bij de zogenaamde `schakels'. Dit kunnen organisaties zijn die zich speciaal richten op natuur en milieu, bedrijven die bepaalde milieumaatregelen treffen of de gemeente zelf. Maar ook particulieren, die het milieu een warm hart toe dragen en leerlingen iets over de natuur of het milieu willen leren, doen mee aan het MOP.

Succes sinds 1999
Het doel van MOP is jeugd en jongeren via één of meerdere ontmoetingen bij een schakel bewust maken van (hun eigen invloed op) natuur, milieu en duurzaamheid in de directe leefomgeving. Het MOP is sinds 1999 een succes in Limburg. Tijdens de vorige editie in 2009 gingen alleen al in de gemeente Maasgouw ongeveer 2.000 leerlingen op milieuontmoeting.

Meer informatie
MOPt u mee in 2011? Als schakel krijgt u een hele mooie ervaring waar u met veel plezier op kunt terugkijken. Het MOP is een super gelegenheid om uw organisatie, bedrijf of uzelf te profileren. Zo krijgt u gratis publiciteit, via de gemeentepagina en de MOPkrant. Bent u geïnteresseerd en overweegt u in 2011 een MOP-activiteit aan te bieden? Vraagt u dan de folder aan via MOP-coördinator Ingrid van Kan, telefoon (0475) 538 819 of e-mail ingrid.van.kan@roerdalen.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.moplimburg.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00