Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmondenaren gaan met elkaar aan tafel

Het gespreksthema van dit jaar was Alles uit de kast!.

Inwoners van Rotterdam gingen op 5 en 6 november voor de negende keer met elkaar in gesprek tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog. Verspreid door heel Rotterdam werden dialoogtafels georganiseerd. Zo ook in IJsselmonde. Het gespreksthema van dit jaar was Alles uit de kast!.

Tijdens de Dag van de Dialoog maakten bewoners kennis met medebewoners waarmee ze anders niet zo snel in contact zouden komen. Zij gingen met elkaar aan tafel en onder het genot van een ontbijt, lunch of maaltijd wisselden zij in kleine kring persoonlijke ervaringen, meningen, dromen en wensen met elkaar uit aan de hand van het gespreksthema.

Ook in IJsselmonde werden weer meerdere dialoogtafels georganiseerd. Initiatiefnemers waren welzijnsorganisatie Perspect, Filialis, Onbenutte Kwaliteiten IJsselmonde en de jongerenraad IJsselmonde.

Het bestuur van IJsselmonde is voorstander van de Dag van de Dialoog en ondersteunt het doel -namelijk het bevorderen van het onderling contact tussen een diversiteit aan bewoners van harte. Enkele leden van het dagelijks bestuur en twee gebiedsmanagers waren daarom beschikbaar als tafelvoorzitter.