Gemeente Hellevoetsluis


Convenant voor een veilig winkelcentrum de Struytse Hoeck

Sinds 2009 werken diverse partijen in Hellevoetsluis samen om te komen tot een Keurmerk Veilig Ondernemen in winkelcentrum de Struytse Hoeck. In april 2010 is hiervoor al een intentieverklaring ondertekend. Op maandag 15 november werd een convenant ondertekend, waarmee alle partijen uitdragen dat ze blijvend willen bijdragen aan een veilig winkelcentrum. `De Struytse Hoeck' ontving uit handen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) de eerste HBD-ster, vanwege een goed plan van aanpak.

De ster werd uitgereikt door Helga van de Mortel, adviseur bestrijding winkelcriminaliteit van het HBD. Burgemeester Kleijwegt plaatste de ´stertegel´ in het winkelcentrum, nabij de fontein in de Struytse Hoeck.
Helga van de Mortel: "De werkgroep is er in geslaagd een gedegen plan neer te zetten om de Struytse Hoeck schoon, heel en veilig te maken. Het is zeer positief dat maatregelen concreet zijn en dat alle partijen daar reeds actief mee aan de slag zijn. De eerste ster is dan ook welverdiend."
Er zijn maximaal vijf sterren te behalen. Iedere twee jaar wordt opnieuw bekeken hoe de samenwerking verloopt, of de maatregelen worden uitgevoerd en effect hebben. Bij een positieve meting kan Hellevoetsluis dan een volgende HBD-ster krijgen.

Maatregelen
Het winkelcentrum krijgt onder andere een nieuwe frisse uitstraling met vlaggen, aankleding en schilderwerk. Begin volgend jaar wordt een veiligheidsmap ontwikkeld voor en door ondernemers met alle belangrijke telefoonnummers en noodzakelijke formulieren. De gemeente heeft in haar APV een verbod ingevoerd voor geprepareerde tassen: politie en gemeentelijke opsporingsambtenaren (GOA´s) zullen daar nu meer op gaan handhaven. Tevens wordt gewerkt aan betere afstemming tussen politie en GOA´s.

11/16/2010