Politie Gelderland-Zuid

Rookontwikkeling veroorzaakt botsingen

Dodewaard, 16-11-2010 o Maandagavond rond kwart over acht kreeg de gemeenschappelijke meldkamer meerdere telefoontjes binnen over een rookgordijn op de A15. Door dit rookgordijn botsten meerdere automobilisten tegen elkaar en veroorzaakte een file vanaf Zetten richting Dodewaard.

Maandagavond stond er nagenoeg geen wind en er hing mist. Deze weersomstandigheden en een vuurtje dat langs de snelweg brandde, maakte dat automobilisten op de A15 ter hoogte van Opheusden en Dodewaard als het ware tegen een gordijn van rook en mist reden. Automobilisten meldden dat ze nog geen 5 meter zicht hadden en er ontstond al snel een lange file. In de richting van Dodewaard ontstonden meerdere aanrijdingen met voornamelijk materiële schade. Eén vrouw gaf aan zich niet goed te voelen en is door ambulancepersoneel behandeld.

Geen aanleiding
Een kleine buitenbrand werd ontdekt op een doodlopend stuk weg in Opheusden, parallel aan de snelweg. Vermoedelijk heeft de combinatie van de mist en de weinige wind ervoor gezorgd dat deze rook niet weg kon komen, zo meldde de brandweer. Later op de avond, rond 21.30 uur, werd ook rookontwikkeling in Dodewaard zelf gemeld maar hiervoor kon brandweer of politie geen aanleiding vinden. (13)

Laatst gewijzigd 16-11-2010 12:05 | © Regio Gelderland-Zuid |