Provincie Utrecht

Werkbezoek commissie WMC

Werkbezoek biedt inzicht in Utrechtse jongerenprojecten

Een delegatie van de commissie Wonen, Maatschappij en Cultuur (WMC) van Provinciale Staten bracht maandag 1 november een werkbezoek aan Utrechtse projecten die zijn mogelijk gemaakt door het programma Sociale Agenda. Op deze manier werd inzichtelijk gemaakt wat het belang is van provinciaal sociaal beleid.

De Statenleden waren uitgenodigd om enkele jongerenprojecten te bezoeken die de provincie Utrecht met het programma Sociale Agenda steunt. Naast de commissieleden was gedeputeerde Marjan Haak-Griffioen (o.a. zorg) aanwezig. De afgevaardigden konden met eigen ogen zien hoe kansarme jongeren met ondersteuning van de provincie en door een gezamenlijke aanpak van gemeenten, maatschappelijke organisaties en ondernemingen een toekomst wordt geboden in onze maatschappij.

Jongeren aan de slag
Jongeren aan de slag! was het thema van het werkbezoek dat leidde langs Talent voor Zorg in Utrecht, het arbeidstrainingscentrum De Schakel in Soest en het Amersfoortse leerwerkbedrijf First Class Fresh Express. Op deze laatste locatie sprak Cees van den Broek van de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de noodzaak om laaggeletterdheid aan te pakken. Verschillende gemeenten in Utrecht Zuidoost hebben hun krachten gebundeld om laaggeletterdheid tegen te gaan en te voorkomen.

Lees meer in het verslag van het werkbezoek.

Voor algemene informatie:
annemieke.froon@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 41