Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-11-2010

Motorrijder (36) en scooter (19) raken allebei gewond bij botsing

TILBURG: Politie en ambulancedienst behandelden dinsdagochtend 16 november 2010 een verkeersongeval op de Reeshofweg in Tilburg. Bij het ongeluk waren een motorrijder en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde om 07.40 uur toen een motorrijder over de Reeshofweg reed, komende vanaf Bredaseweg. Hij wilde rechtsaf de Woerdenstraat in rijden. Over het fietspad naderde uit
tegenovergestelde richting de scooterrijder. Vermoedelijk moest de motorrijder hiervoor een noodstop maken, waarbij hij op de
uitvoegstrook onderuit gleed. De man kwam met zijn hoofd op het fietspad terecht gekomen, waarna de scooter tegen de helm van de motorrijder aanreed. De scooterrijder sloeg bij deze manoeuvre over de kop.
De motorrijder, een 36-jarige Tilburger, raakte zwaar gewond. Zijn gebit was ernstig beschadigd en mogelijk was er sprake van
hersenletsel. Hij was verminderd aanspreekbaar maar heeft nog wel zelf zijn valhelm afgezet. Ook de scooterrijder moest voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis. Het ging om een 19-jarige jongeman uit Tilburg. Hij had diverse kneuzingen opgelopen bij het ongeval.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Arrestatie na bedreigen rivaal

OISTERWIJK: Een 27-jarige man uit Oisterwijk deed maandag 15 november 2010 aangifte van bedreiging. Hij verklaarde dat hij al enige tijd wordt lastig gevallen door de ex-vriend van zijn vriendin. Maandagavond had de verdachte ernstige bedreigingen tegen de 27-jarige Oisterwijker geuit. Dat gebeurde in het bijzijn van twee getuigen. Op basis van de aangifte en de getuigenverklaringen arresteerde de politie de
verdachte, een 34-jarige man uit Oisterwijk. De arrestant werd naar het politiebureau overgebracht. Daar wordt hij verhoord over de gebeurtenissen.

Roadblock in het kader van Donkere Dagen Offensief

TILBURG: De Tilburgse politie hield maandagavond 15 november 2010 een controle in het kader van het Donker Dagen Offensief. De actie was niet gericht op uitschrijven van bekeuringen voor verkeersovertredingen maar bedoeld ter preventie van criminaliteit. Het gaat daarbij om verscherpt toezicht op de zogenaamde hotspots. Controles op bepaalde plaatsen en tijden, waarvan op basis van analyses is gebleken dat daar
criminaliteit plaatsvindt. Door duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn worden potentiële overvallers, inbrekers en straatrovers afgeschrikt om strafbare feiten te plegen. Bovendien kunnen de agenten in kaart brengen welke 'bekenden' (al dan niet met elkaar) op pad zijn en hoe zij zich verplaatsen.

Maandagavond zetten agenten een roadblock op bij het Westerpark, waarbij ruim honderd auto's gecontroleerd werden. Uitleg over de reden van de controle leidde tot veel positieve reacties vanuit de burgerij. Er werd slechts één bekeuring uitgeschreven. Dat was voor iemand die zonder rijbewijs reed. Uiteraard mocht hij niet verder rijden en maakte de politie proces-verbaal tegen de man op.

Het 'donkere dagen offensief' loopt van oktober tot april. In deze periode proberen criminelen veelvuldig hun slag slaan. Dit is voor de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten aanleiding om de handen ineen te slaan en te proberen met gerichte acties de criminaliteit tegen te gaan. De speerpunten die extra aandacht krijgen in de aanpak zijn: straatroof, overvallen en woning-, bedrijfs- en auto-inbraken. De aanpak van criminaliteit is echter niet alleen een taak voor de overheid. Ook burgers, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke instellingen, etc. moeten preventieve maatregelen nemen om inbraak, straatroof en overvallen zoveel te voorkomen.

Dronken automobilist (60) schept voetganger (19)

TILBURG: Een 60-jarige automobilist uit Tilburg schepte maandagmiddag 15 november 2010 een voetganger. Het ongeval gebeurde om 17.10 uur op de Broekhovenseweg.
Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie arresteerde de veroorzaker omdat hij onder invloed van alcohol was.

De automobilist reed over de Broekhovenseweg komende uit de richting van het Pater van den Elzenplein. Hij reed in de richting van de Ringbaan Zuid. Een 19-jarige vrouw uit Tilburg stak op dat moment de Broekhovenseweg over in de richting van de Putterstraat. De
automobilist remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Vervolgens kwam de jonge vrouw op de motorkap en voorruit terecht. Ze werd per ambulance naar het Sint Elisabethziekenhuis vervoerd. Daar werden diverse botbreuken vast gesteld.
De veroorzaker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 355 ug/l opleverde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-11-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |