Gemeente De Marne


Vrije keuze trouwlocaties in de gemeente De Marne

Inwoners van de gemeente De Marne mogen vanaf nu hun eigen woning of tuin (laten) aanwijzen als eenmalige trouwlocatie. Omdat de vraag naar een zelf gekozen trouwlocatie groeit, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Marne besloten om flexibel om te gaan met aanwijzing van trouwlocaties binnen de gemeentegrenzen.

Voorwaarden
Mensen krijgen nu de mogelijkheid om te trouwen in hun eigen leefomgeving of bijvoorbeeld in het ouderlijk huis. Ook de tuin mag worden gebruikt als trouwlocatie. De gemeente De Marne komt op deze manier tegemoet in de huidige wensen van de burger. Voorwaarde is dat de ruimte zich goed leent voor een "waardige"huwelijksvoltrekking. Zo moet ook voor de trouwambtenaar een aantal faciliteiten beschikbaar zijn. Gasten moeten bij het parkeren rekening houden dat er vrije doorgang is voor alle hulpdiensten.

Andere fraaie trouwlocaties
Naast een plek naar keuze telt de gemeente een aantal vaste locaties: het gemeentehuis, 't Marnehoes, de kerk te Vierhuizen, de kerk te Pieterburen, de kerk Hornhuizen, de kerk te Zuurdijk, het Visserijmuseum te Zoutkamp en de m.s. de Vlinderbalg. Markante panden binnen de gemeente kunnen ook worden aangewezen als trouwlocatie. De tuin bij deze locaties, mag eveneens worden gebruikt als "huis der gemeente".

Leens, 16 november 2010.