Rijksoverheid


Trendrapport Aanbod van Arbeid 2009 verschenen

Nieuwsbericht | 16-11-2010

Het Trendrapport Aanbod van Arbeid 2009 laat zien welke keuzes mensen maken in hun werk, in hun opleiding en in de zorg voor anderen. Werkenden en niet-werkenden geven in een grootschalige enquete aan hoe zij onder meer aankijken tegen
arbeidsmobiliteit,arbeidsvoorwaarden,-omstandigheden en -tevredenheid. Deze resultaten zijn van belang voor het beleid van de overheid en voor de wetenschappelijke kennis over de arbeidsmarkt.

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is er elke twee jaar door OSA een grootschalige enquête onder werkenden en niet-werkenden in Nederland gehouden. Tevens werd om de twee jaar een panelonderzoek onder werkgevers gehouden. Sindsdien is ieder jaar een trendrapport uitgebracht met de hoofdpunten uit de panels. Het ene jaar een rapport over het Arbeidsaanbodpanel en het andere jaar over het Arbeidsvraagpanel. In die lijn is nu het Trendrapport Aanbod van Arbeid 2009 verschenen. Het rapport is als eenmalige activiteit geschreven door het ministerie van SZW. Het SCP heeft op 1 augustus 2010 de arbeidsmarktpanels overgenomen en zorgt tevens voor de toegankelijkheid van de publicaties van de (historische) panels.

Het trendrapport Aanbod van arbeid 2009 schetst vooral een beeld van hoe de Nederlandse arbeidsmarkt, gezien vanuit het arbeidsaanbod, er na een periode van economische groei voorafgaand aan de crisis uitzag.

Het rapport is ook te vinden op de website van het SCP.

Documenten en publicaties

Trendrapport Aanbod van arbeid 2009

Het Trendrapport Aanbod van Arbeid 2009 laat zien welke keuzes mensen maken in hun werk, in hun opleiding en in de zorg voor ...

Rapport | 16-11-2010 | SZW

Zie het origineel
Afzender


* Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid