16/11/2010 13: 57

SDU Uitgevers b.v.

PERSBERICHT

Sdu Uitgevers zet in op mobiel uitgeven

Sdu Uitgevers zet zich sterk in op mobiel uitgeven. Sdu Uitgevers lanceerde vorige maand, na eerder apps in de iTunes Store als re.Public, Kantonrechtersformule en Chemiezone, de app OpMaatMobiel, waarmee de geldende Nederlandse wet- en regelgeving toegankelijk wordt gemaakt voor de iPhone. Inmiddels is de app ook beschikbaar voor Blackberry en binnenkort voor Android. OpMaatMobiel is sinds de introductie al ruim 3.000 keer gedownload en de reacties van gebruikers zijn uitermate positief.

OpMaatMobiel

OpMaatMobiel maakt het mogelijk om altijd en overal de geldende Nederlandse wetteksten te raadplegen. De wetteksten zijn doorbladerbaar en te downloaden via de mobiel. Tevens kunnen tags worden toegevoegd om de teksten makkelijk op onderwerp of dossier te vinden. Veelgebruikte teksten kunnen als favoriet worden aangegeven en/of per e-mail worden doorgestuurd (naar uzelf of naar een collega). OpMaatMobiel is gratis beschikbaar en te downloaden op http://itunes.apple.com/us/app/opmaat-mobiel/id388422297?mt=8. In 2011 zal OpMaatMobiel uitgebreid worden met meer content en additionele faciliteiten.

Mobiele applicaties bij Sdu Uitgevers

Sdu Uitgevers is voortdurend op zoek naar wegen om haar positie als multimedia uitgever van vakinformatie verder uit te bouwen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties is voor Sdu Uitgevers een speerpunt voor 2011. Locatiegebaseerde applicaties bieden voor klanten een manier om de content van Sdu Uitgevers nog beter en gerichter in hun werkproces te kunnen toepassen. Bovendien leent de hoge kwaliteit van de beeldschermen van bijvoorbeeld de iPad zich er uitermate voor om door vooral visuele content te navigeren. Sdu Uitgevers heeft voor de komende maanden veel apps op de planning staan, waaronder een iPad versie van het fiscale magazine NTFR en mobiele versies van Automatisering Gids en Cobouw.

iPad Challenge

Recent organiseerde Sdu Uitgevers tevens een iPad Challenge voor haar medewerkers. Alle 625 medewerkers van Sdu Uitgevers werden uitgedaagd een uitgeefidee te ontwikkelen voor de iPad. Met bijna 30 inzendingen werden de verwachtingen ver overtroffen. De beste ideeën worden op dit moment uitgewerkt en zullen begin 2011 gelanceerd worden. Deze challenge onderstreept nog eens de doelstellingen voor mobiel uitgeven die Sdu Uitgevers zichzelf heeft gesteld.

Over Sdu Uitgevers

Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris Gmbh.

Met meer dan 3.000 verschillende publicaties per jaar blijft Sdu Uitgevers zichzelf én de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats. De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers, professionals werkzaam in de bouwsector, bij de overheid, in de juridische wereld en zakelijke dienstverlening, maken steeds vaker gebruik van de online informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Daarnaast worden steeds meer mobiele applicaties ontwikkeld.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sneltotdekern.nl/app