Eerste Kamer der Staten Generaal

Motie-De Boer c.s. over een integrale herziene visie op de woningmarkt aangenomen en overig nieuws

16 november 2010

De Eerste Kamer heeft vandaag de

* Motie-De Boer (ChristenUnie) c.s. over een stevig draagvlak bij herziening van het huidige beleid inzake de woningmarkt bij woningbouwverenigingen, bouwers, belangenorganisaties, bewoners en bezitters van huizen (EK 32.500, C)

na stemming bij zitten en opstaan met 38 stemmen voor en 37 stemmen tegen aangenomen. CDA, VVD en SGP stemden tegen.

De

* Motie-Engels (D66) c.s. over de realisatie van rond 3 miljard bezuinigingsmaatregelen van het totale pakket van 18 miljard bij de decentrale overheden door de rijksoverheid (EK 32.500, D)

is na stemming bij zitten en opstaan met algemene stemmen aangenomen.

De

* Motie-Koffeman (PvdD) c.s. over bezuinigen op de uitgave aan het Investeringsbudget Landelijk Gebied waaruit ook de EHS wordt bekostigd (EK 32.500, E)

* Motie-Koffeman (PvdD) c.s. over het laten vervallen van de heffingskorting van 1,3 % voor groen beleggen, sociaal ethisch beleggen en cultureel beleggen om ongeveer 100 miljoen te bezuinigen (EK 32.500, F)

* Motie-Koffeman (PvdD) c.s. over het minder afhankelijk maken van de energievoorziening van andere landen, hoge prijzen en vervuilende brandstoffen (EK 32.500, G)

zijn op verzoek van de indienders aangehouden.

De Eerste Kamer heeft het voorstel

* Aanpassing van de Wet arbeid vreemdelingen in verband met de introductie van de referent in de Vreemdelingenwet 2000 en verkorting wachttermijn voor seizoenwerkers (32.287)

zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.