Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval

Culemborg, 16-11-2010 o Dinsdagmorgen werd rond 11.20 uur een gewapende overval gemeld op een winkel aan de Schoolhof West in Culemborg. Meerdere politie-eenheden zijn op zoek naar de dader, die te voet is gevlucht in de richting van het Hoogland. Ondersteunend aan de zoekactie, verstuurde de politie een SMS-Alert en een bericht op twitter.

De dader kwam de winkel iets voor half 12 binnen en bedreigde direct de eigenaar met een mes. De 49-jarige eigenaar gaf het in de winkel aanwezige cashgeld af aan de overvaller. Verschillende politie-eenheden zijn direct in de omgeving van Schoolhof West en het Hoogland gaan uitkijken naar de overvaller, tot ongeveer half drie in de middag. Aanvullend op dit uitkijken werd een SMS-Alert onder de bevolking van Culemborg verstuurd en een bericht via twitter verzonden om onder andere eventuele getuigen zich te laten melden bij de politie.

Onderzoek
Dinsdagmiddag zijn verschillende agenten in Culemborg druk geweest met een aanvullend buurtonderzoek. Het speciaal ingerichte overvallenteam van de politie in Gelderland-Zuid heeft deze gewapende overval in onderzoek. Op dit moment druk met het horen van getuigen en betrokkenen. De eigenaar van de winkel heeft twee keer eerder meegemaakt dat zijn winkel in Culemborg is overvallen.

Signalement
Van de dader is het volgende bekend:
hij is ongeveer 1.75m lang
heeft een smal postuur
hij droeg zwarte kleding
met een zwarte sjaal en muts over zijn gezicht getrokken sprak met een Arabisch accent

Oproep
Hebt u iets gezien of gehoord dat verband kan houden met deze gewapende overval? Hebt u op een andere wijze informatie die het overvallenteam kan helpen bij het onderzoek? Meldt dit dan zo spoedig mogelijk. U kunt het overvallenteam bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 of u kunt anoniem bellen door Meld Misdaad Anoniem te benaderen via 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 16-11-2010 14:56 | © Regio Gelderland-Zuid |