Plan Nederland

Regen houdt aan in overstroomd Benin

16 november 2010

Maanden van aanhoudende regen heeft ernstige overstromingen veroorzaakt in het West-Afrikaanse Benin. Ruim 680.000 mensen zijn getroffen door de watersnood, onder wie bijna 70.000 kinderen jonger dan vijf jaar. Plan verleent noodhulp in de gebieden Mono-Couffo, Cobly en Kerou.

Het water heeft grote schade aangericht in het rampgebied. Duizenden huizen en honderden scholen zijn overstroomd en ernstig beschadigd en de oogst is vernield. De onbeschadigde scholen zijn tijdelijk ingericht als noodopvang voor de vele daklozen. Plan maakt zich grote zorgen over de kinderen in het getroffen gebied. Het stilstaande water, de slechte hygiëne, het gebrek aan veilig drinkwater en gezond eten en de stress van de krappe leefruimte in de noodopvang maakt juist hen heel kwetsbaar voor ziektes als cholera en malaria. Hun dagelijkse ritme is ernstig verstoord, ook omdat zij niet naar school kunnen.

In Mono-Couffo, Cobly en Kerou steunt Plan de getroffen kinderen en hun familie, onder meer met waterzuiveringstabletten, voedsel, muskietennetten en medicijnen. Voor de families die nu in scholen wonen, zoekt Plan tijdelijke behuizing met betere sanitaire voorzieningen en toegang tot veilig drinkwater. Plan gaat bovendien de scholen herstellen, zodat de het leven van de kinderen zo snel mogelijk weer een 'gewoon' ritme krijgt. Alle kinderen krijgen een educatiepakket, met schriften en pennen en poloden.

In de komende maanden blijft Plan meer dan 20.000 mensen in de zwaarst getroffen regio's steunen.
""

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20